Prišli podporiť Slovan, odišli s korisťou. Zakážu vám aj Ligu majstrov v Bratislave, znie kritika

Fanúšikovia Slovana.
Fanúšikovia Slovana. (Autor: TASR)
SITA|4. okt 2024 o 11:52

„A potom plačú, že ich celé Poľsko nechce na výjazdoch,“ znel jeden z komentárov.

BRATISLAVA. Utorňajší zápas futbalovej Ligy majstrov 2024/2025 medzi ŠK Slovan Bratislava a Manchestrom City (0:4) bol sviatok pre fanúšikov oboch táborov a s priaznivcami slovenského ani anglického šampióna neboli problémy.

O tie sa však postarali podporovatelia poľského klubu Wisla Krakov, ktorí zavítali na zápas a počas duelu mali na štadióne na Tehelnom poli vyvesenú svoju vlajku.

Poliaci sa podľa webu sport.pl vrátili z Bratislavy s „korisťou“. Na sociálnych sieťach zverejnili záber, na ktorom majú na hlavách kukly a v rukách držia prevrátenú vlajku Manchestru City, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou ukradli priaznivcom z Anglicka.

„Wisláci sa z Bratislavy vracajú so svojou korisťou,“ uviedol profil Ave Wisla na platforme X.

Komentujúci neboli z tejto skutočnosti vôbec nadšení. Naopak, väčšina správanie chuligánov odsúdila. Medzi komentármi pod príspevkom sa objavili napríklad takéto:

„Prečo sú glorifikované krádeže poľských fanúšikov...“, „A potom plačú, že ich celé Poľsko nechce na výjazdoch...“ či „O chvíľu vám zakážu aj Ligu majstrov v Bratislave a vaše jediné výjazdy budú na ryby...“.

Novinár televízie Canal+ Żelisław Żyżyński označil počin fanúšikov Wisly v slovenskej metropole za „hlúpy“.

„Nemôžem sa dočkať, keď väčšina chlapcov, ktorí používajú futbal ako výhovorku pre bitky, vyrastie a uvedomí si, aké je to hlúpe.

Keď takéto situácie z futbalu zmiznú alebo takmer vymiznú. A nie, nepíšem len o poľských štadiónoch a tupcoch, ktorí páchajú zločiny na štadiónoch, pretože zbiť niekoho a kradnúť je zločin,“ napísal Żyżyński.

Pod týmto príspevkom sa okamžite objavili fotografie zobrazujúce fanúšikov Legie Varšava na tribúnach s pravdepodobne ukradnutými vlajkami Molde FK, Atalanty Bergamo alebo Realu Madrid.

Posledné dva spomenuté kluby sa v auguste stretli vo Varšave v rámci Európskeho superpohára.

Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Prišli podporiť Slovan, odišli s korisťou. Zakážu vám aj Ligu majstrov v Bratislave, znie kritika