Henty pohorel aj v Saudskej Arábii, Slovan ho poslal na Cyprus

Ezekiel Henty v drese ŠK Slovan Bratislava.
Ezekiel Henty v drese ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|11. aug 2022 o 21:35

Nigérijský útočník si zahrá už za trinásty klub v kariére.

BRATISLAVA. Nigérijský futbalista Ezekiel Henty nezažil ideálne obdobie ani po odchode z ŠK Slovan Bratislava. Dvadsaťdeväťročný útočník pohorel aj na hosťovaní v saudskoarabskom Al-Hazem.

V klube odohral za pol roka iba deväť zápasov, v ktorých ani raz neskóroval. Pripísal si iba jednu asistenciu. Al-Hazem si na Nigérijčana neuplatnil opciu na trvalý prestup.

Henty sa tak oficiálne vrátil do Slovana, za ktorý strelil v 62 zápasoch 21 gólov a pridal 3 asistencie. Slovenský majster s ním však nepočíta, a preto bolo jasné, že v klube dlho nezostane.

Henty najnovšie zamieril na hosťovanie do cyperského Apollon Limassol. Informáciu potvrdil web cyperského klubu s informáciou, že hráča ešte čaká zdravotná prehliadka. Pre Hentyho pôjde už o trinásty klub v kariére.

Zaujímavosťou je, že Slovan by na Limassol mohol naraziť už v play off Európskej ligy. Najprv však musí prejsť cez grécky Olympiakos Pireus.

Apollon vypadol v 3. kvalifikačnom kole Ligy majstrov po dvojzápase s izraelským Maccabi Haifa. Nepomohla mu ani výhra 2:0 v odvete, keďže úvodný zápas prehral vysoko 0:4.

Keďže však ide o hosťovanie, kluby sa môžu dohodnúť, že Henty by v prípade vzájomného merania síl nemohol proti Slovanu nastúpiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Henty pohorel aj v Saudskej Arábii, Slovan ho poslal na Cyprus