Holec nečakal, že nastúpi proti Rangers: Trochu ma to šokovalo

Slovenský brankár Dominik Holec zo Sparty v zápase v Glasgowe.
Slovenský brankár Dominik Holec zo Sparty v zápase v Glasgowe. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. nov 2021 o 08:55

GLASGOW. Slovenského futbalového brankára Dominika Holeca prekvapilo, že nastúpil za Spartu Praha vo štvrtkovom zápase Európskej ligy proti Glasgowu Rangers.

Pri svojom druhom štarte v prebiehajúcej sezóne však nezabránil prehre 0:2, čo pre Spartu znamenalo stratu šance na postup do jarnej fázy súťaže.

"Bolo to pre mňa príjemné prekvapenie, dozvedel som sa to v deň zápasu. Trochu ma to šokovalo, pretože neboli náznaky, že by prišlo na brankárskom poste k zmene," povedal Holec.

Sparte duel na Ibrox Stadium nevyšiel, už po polčase prehrávala po góle Alfreda Morelosa 0:1. Domáci mali navrch, niekoľko šancí zneškodnil práve Holec.

Jedinú príležitosť hostí v úvodnom dejstve vypracoval Lukáš Haraslín, po jeho akcii Martin Minčev z bezprostrednej blízkosti neprepálil dobre postaveného Allana McGregora.

V 6. kole Sparta zabojuje doma proti Bröndby už len o tretiu priečku v skupine, znamenajúcu účasť v šestnásťfinále Európskej konferenčnej ligy.

"Stále som veril, že dáme kontaktný gól a niečo s tým urobíme. Šance sme mali, no podržal ich brankár. Posledných dvadsať minút sme tlačili, boli sme lepším mužstvom, no gól sa nám nepodarilo dať," dodal Holec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Holec nečakal, že nastúpi proti Rangers: Trochu ma to šokovalo