UEFA potrestala Frankfurt za fanúšikov, podmienečne im uzavrela štadión

Fanúšikovia Eintracht Frankfurt.
Fanúšikovia Eintracht Frankfurt. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jún 2022 o 09:45

Pykajú za radosť v Európskej lige UEFA.

FRANKFURT. Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Eintracht Frankfurt uzavretím štadióna v najbližšom domácom pohárovom zápase.

Dôvodom je vtrhnutie divákov na hraciu plochu po konci májového odvetného duelu semifinále Európskej ligy 2021/2022 s West Hamom United (1:0).

Trest je podmienečný, takže nemecký klub by mal absolvovať debut v Lige majstrov pred zrakmi svojich fanúšikov, informovala agentúra DPA.

Tisícky fanúšikov Eintrachtu zaplavili ihrisko po konci zápasu, v ktorom Frankfurt zdolal doma West Ham 1:0 a postúpil do finále Európskej ligy.

V ňom zvíťazil v španielskej Seville aj nad Glasgow Rangers 5:4 v jedenástkovom rozstrele, po riadnom hracom čase i po predĺžení sa duel skončil nerozhodne 1:1.

Frankfurt si vďaka premiérovému triumfu v Európskej lige automaticky zabezpečil miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov 2022/2023.

Okrem uzavretia štadióna dostal klub za vniknutie divákov na plochu, hádzanie predmetov a zapaľovanie svetlíc aj pokutu 80.000 eur, podmienka je dvojročná.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»UEFA potrestala Frankfurt za fanúšikov, podmienečne im uzavrela štadión