Prestúpi Hazard do Newcastle United? Spomína sa aj jeho bývalý klub

Eden Hazard v drese Realu Madrid.
Eden Hazard v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. okt 2021 o 14:48

Jaho výkony v Reale Madrid sú ovplyvnené zraneniami a stratou výkonnosti.

BRATISLAVA. Výkony Edena Hazarda od jeho príchodu do španielskeho futbalového klubu Real Madrid v roku 2019 sú ovplyvnené zraneniami a stratou výkonnosti.

Aj preto sa v súvislosti s týmto kreatívnym belgickým krídelníkom začína spomínať jeho návrat do anglickej Premier League. V hre majú byť údajne Newcastle United aj bývalý jeho zamestnávateľ Chelsea FC, kde prežil najlepšie obdobie svojej kariéry.

Podpis zmluvy by mohol byť reálny už v januári budúceho roka, informoval o tom web ESPN.com.

"Stomiliónový Hazard dosiaľ nastúpil len na 25 zápasov v La Lige a v 52 vystúpeniach v rôznych súťažiach v drese Realu Madrid strelil iba päť gólov. Na ihrisku chýbal aj v nedávnom El Clásicu proti FC Barcelona.

Jeho tréner Carlo Ancelotti dnes uprednostňuje iných hráčov na jeho poste. Vedenie Realu dúfa, že po rozchode s Hazardom by sa mu mohlo vrátiť aspoň 50 miliónov eur," napísal ESPN.com o 30-ročnom Belgičanovi.

Hazard má v Madride ešte tri roky platnú zmluvu, ale v prípade jeho odchodu by sa španielskemu vicemajstrovi uvoľnili prostriedky na nákup jedného z top útočníkov súčasnosti Erlinga Haalanda, resp. Kyliana Mbappého.

Francúz by mohol budúce leto prísť aj bez nároku na odstupné, keďže v tíme Paríž Saint-Germain sa mu skončí zmluva.

"Stále mám tri roky platnú zmluvu v Madride. Cítim sa tu dobre a mám rád klub aj spoluhráčov. Nemyslím si, že môj odchod je na programe dňa," uviedol Eden Hazard ešte na začiatku tohtoročného leta.

Tréner Ancelotti ho však naďalej nevyužíva ako hráča základnej zostavy. Jeden z lídrov bronzového tímu Belgicka na MS 2018 v stredu proti Osasune odohral len 22 minút.

Po remíze 0:0 je Real Madrid v tabuľke La Ligy druhý o tri body za prekvapujúcim lídrom Realom Sociedad San Sebastian.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Prestúpi Hazard do Newcastle United? Spomína sa aj jeho bývalý klub