Dunajská Streda nedokázala odčiniť blamáž, púť v Európe končí domácou prehrou

Momentka z odvety Dunajská Streda - Zira
Momentka z odvety Dunajská Streda - Zira (Autor: TASR)
TASR|1. aug 2024 o 22:23

DAC hral v oslabení od 56. minúty po vylúčení Yapiho.

Konferenčná liga - odveta 2. predkola

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Zira Baku 1:2 (1:1)

Góly: 40. Mendez - 25. Utzig, 57. Alijev (z 11 m)

Rozhodcovia: Kačevski - Markoski, Putilin (všetci Sev. Mac.), ŽK: Andzouana, Bajo, Vitális, ČK: 56. Yapi (všetci DAC)

Diváci: 3754

/prvý zápas: 0:4, postúpil Zira FK/

DAC: Popovič - Yapi, Kačaraba, Brunetti - Andzouana, Dimun (61. Bernát), Herc (61. Vitális), Bajo (80. Tuboly), Mendez - Almási (61. Redzic), Trusa (74. Bősze)

Zira: Tiago Silva - Alijev, Ruan Renato, Mutsinzi, Djibrilla (73. Bajramov) - Akmedzade (67. Kulijev), Hadžijev, Ibrahimli (67. Ibrahim) - Nurijev (67. Isajev), Utzig, Volkov (67. Martins Junior)

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda nepostúpili do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy.

V odvete 2. predkola prehrali doma so Zira FK 1:2 a v súčte s minulotýždňovým debaklom 0:4 v Azerbajdžane sa ďalej kvalifikoval súper slovenského vicemajstra.

Ten sa môže tešiť na dvojzápas s chorvátskym NK Osijek.

Priebeh zápasu Dunajská Streda - Zira Baku

I.polčas:

Dunajská Streda nastúpila s cieľom odčiniť prehru z prvého zápasu, keď utrpela debakel 0:4. Domáci začali aktívne, v 8. minúte pohrozil strelou Herc, ale trafil vedľa. O minútu neskôr sa po peknej kombinácii dostal do šance aj Trusa, ale jeho pokus brankár vykryl.

Prvá vážna šanca prišla v 21. minúte, keď na konci protiútoku sa dostal do šance Hadžijev, jeho strelu z 15 metrov Kačaraba zblokoval. V 25. minúte však hostia otvorili skóre. Djibrilla našiel v strede Utziga, ktorý vydarenou strelou prekonal Popoviča – 0:1.

Sny Dunajskej Stredy o postupe sa rozplynuli. Po inkasovanom góle štadión stíchol, na hráčov DAC doľahla "deka". V 40. minúte sa však domácim podarilo vyrovnať, Herc poslal loptu na Mendeza, ktorý z ľavej strany skóroval – 1:1.

II.polčas:

Dunajská Streda sa v druhom polčase nevzdávala, v 51. minúte nebezpečná strela Andzouanu letela tesne nad. O dve minúty neskôr Bajo vystrelil z 30 metrov, Tiago Silva zachraňoval v poslednej chvíli.

DAC naďalej útočil, tlačil sa dopredu, v 54. minúte Trusov nájazd zblokovala hosťujúca obrana. DAC si vytváral jednu šancu za druhou, ale gól nedokázal streliť.

Naopak, v 56. minúte po dlhom odkope Akmedzade mohol ísť do nájazdu, Yapi ho stiahol v pokutovom území, za čo rozhodca nariadil pokutový kop a domáceho obrancu vylúčil. Penaltu Alijev bezpečne premenil – 1:2.

V 88. minúte musel zasahovať Popovič, ktorý zachránil pri nebezpečnej strele od Martinsa Juniora. DAC tak ukončil svoje pôsobenie na európskej scéne prehrou.

Hlasy po zápase

Xisco Muňoz, tréner DAC: "Súper bol lepší ako my, rýchlejší a kvalitnejší v práci s loptou. Mali sme nejaké šance, urobili sme však dve chyby a hostia ich dnes potrestali. Musíme sa z týchto prehier poučiť a zlepšiť, čaká nás ešte dlhá sezóna na domácej scéne."

Kristián Herc, stredopoliar DAC: "Priniesli sme si z Azerbajdžanu ťažký výsledok, ale verili sme, že sa môže stať zázrak. Ja som mal do polčasu asi štyri strely. Možno ak by mi jedna vyšla a dali sme gól, bol by zápas úplne iný. Hodnotí sa mi to ťažko, ale už to nezmeníme. Mali sme aj dobré veci, ale súper bol veľmi kvalitný a patrí mu rešpekt. Hral dobre doma aj u nás. Azerbajdžan nás vrátil na zem."



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Dunajská Streda nedokázala odčiniť blamáž, púť v Európe končí domácou prehrou