Má len 16 rokov. Mladík podpísal prvý profesionálny kontrakt, hrať bude v DAC

Martin Jenčuš pri podpise zmluvy.
Martin Jenčuš pri podpise zmluvy. (Autor: DAC Dunajská Streda)
TASR|4. jún 2024 o 15:55

Klub podpísal hráča z vlastnej akadémie.

DUNAJSKÁ STREDA. Iba 16-ročný slovenský futbalista Martin Jenčuš podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt.

Vicemajstrovi najvyššej slovenskej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda sa upísal do leta 2027. Informoval o tom oficiálny web klubu zo Žitného ostrova.

Stredopoliar majstrovského družstva FC DAC do 16 rokov je ďalší z radu talentov z akadémie klubu, ktorých služby si vedenie poistilo zmluvou.

Jenčuš sa narodil v Bratislave, ale vyrastal v Šamoríne, kde začínal s futbalom. Ako osemročný prešiel do bratislavského Interu, o štyri roky neskôr sa stal hráčom Slovana.

Do Dunajskej Stredy prišiel pred rokom v lete do tímu U16, pričom v práve skončenej sezóne nastupoval aj za sedemnástku.

"Uplynulé dni boli veľmi pekné. Som rád, že sme získali titul a mohol som tomu pomôcť. Takisto sa veľmi teším z tejto zmluvy, je to pre mňa veľký krok a motivácia ďalej na sebe pracovať.

Verím, že ma nasmeruje správnym smerom, aby som potvrdil svoj potenciál. Zatiaľ je to taký menší krok, môj dlhodobý veľký cieľ je nastúpiť za A-tím a postupne sa stať kľúčovým hráčom DAC-u," povedal Jenčuš po podpise zmluvy.

"Martina sme mali v hľadáčiku už od jeho deviatich rokov. Chvíľu trvalo, kým sa nám ho podarilo zlákať do Dunajskej Stredy.

Najskôr pôsobil v Interi a potom v Slovane, no vždy sme ho chceli vidieť v žlto-modrom. Myslíme si, že pokiaľ sa v našom regióne objaví výnimočný talent, v jeho prípade v Šamoríne, jeho miesto je v DAC.

Sme veľmi radi, že vlani prijal našu ponuku a okamžite sa stal posilou družstva do 16 rokov. Nastupovať môže na pozícii šestky aj osmičky a je stabilným členom slovenskej reprezentácie.

Vkladáme do neho veľké nádeje a veríme, že nadviaže na progres, ktorý ukázal v minulom roku a že bude môcť čo najskôr hrávať medzi dospelými - či už v partnerskom klube v Šamoríne alebo rovno v našom profesionálnom prvom tíme," doplnil riaditeľ akadémie DAC-u Krisztián Németh.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Má len 16 rokov. Mladík podpísal prvý profesionálny kontrakt, hrať bude v DAC