Dzsudzsák je opäť spájaný s DAC, jeho manažér to len stroho okomentoval

Balázs Dzsudzsák.
Balázs Dzsudzsák. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|20. dec 2021 o 20:08

Na EURO 2020 bývalý reprezentačný kapitán chýbal.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti Dunajskej Stredy zimujú na štvrtom mieste Fortuna ligy. Vicemajstra táto priečka určite neuspokojí, práve preto nedávno došlo v klube ku zmene trénera.

S novým kormidelníkom Joaom Janeirom na lavičke DAC ešte neinkasoval a v posledných piatich jesenných zápasoch získal jedenásť bodov.

Dunajskostredčanov však trápi koncovka, neskórovali naposledy proti Slovanu, ani proti Ružomberku.

Joao Janeiro po svojom príchode povedal, že o posilách zatiaľ nerozmýšľa, v pondelok sa však objavila zaujímavá informácia.

Priniesol ju na sociálnej sieti futbalový bloger Iván Militár. Podľa neho vraj môže DAC posilniť bývalý kapitán maďarskej reprezentácie, dnes už 34-ročný Balázs Dzsudzsák.

Neskôr však svoj status upravil. A už v ňom nefiguruje tretí bod o možnom odchode Dzsudzsáka z Debrecínu do DAC.

Sportnet oslovil Dzsudzsákovho manažéra Józsefa Vörösbaranyiho, ktorý tému okomentoval len stroho: „Želám vám príjemné sviatky.“

Nie je to prvý raz, čo bývalého stredopoliara PSV Eindhoven, Anži Machačkala, Dinama Moskva či Al-Ainu spájajú s Dunajskou Stredou.

Počas prvej covidovej vlny, keď ešte pôsobil v Dubaji, bol aj on súčasťou videoklipu, v ktorom futbalové osobnosti a fanúšikovia spievali klubovú hymnu Dunajskej Stredy na rôznych miestach sveta.

Klebety o jeho možnom príchode na Žitný ostrov sa šírili aj v lete minulého roku. Pred sezónou 2020/2021 Oszkár Világi v rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíziu uviedol, že „nie je šanca“ na to, aby Dzsudzsák hral v Dunajskej Strede.

Dzsudzsák napokon zakotvil v rodnom Debrecíne, ktorý v tom čase hral druhú ligu.

Dzsudzsák bol dlhé roky kľúčovým hráčom maďarského národného mužstva, na baráž EURO 2020 a zápasy Ligy národov ho však Marco Rossi nenominoval. Cez médiá mu odkázal, že ak si chce znovu obliecť reprezentačný dres, musí hrať v klube, ktorý je na vyššej úrovni. Zároveň zdôraznil, že z druhej ligy nikoho nepovolá do reprezentácie.

Možno aj to bolo príčinou, že v zime sa znovu objavili reči o jeho možnom hosťovaní v Dunajskej Strede, z čoho však zase nič nebolo.

Dzsudzsák nakoniec nastúpil v druhej lige za DVSC v 26 zápasoch a k postupu Debrecínu prispel piatimi gólmi a štrnástimi asistenciami, na EURO však chýbal. Rossi svoju zásadu neporušil.

Dzsudzsák je pritom so 108 reprezentačnými štartmi spolu s brankárom Gáborom Királyom rekordér maďarského národného mužstva a na európskom šampionáte v roku 2016 patril k lídrom.

V aktuálnej sezóne má na konte už šesť gólov a deväť asistencií. Debrecín je na deviatom mieste v maďarskej najvyššej súťaže. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dzsudzsák je opäť spájaný s DAC, jeho manažér to len stroho okomentoval