Zemetrasenie v DAC. V tíme končí 9 hráčov, kam ide bývalý kapitán?

Dominik Kružliak v drese DAC Dunajská Streda.
Dominik Kružliak v drese DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Michal Šášky|9. jún 2023 o 10:10

Naopak, do tímu trénera Adriána Guľu zatiaľ neprišla žiadna posila.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský stopér Dominik Kružliak definitívne opúšťa tím DAC Dunajská Streda.

Dvadsaťšesťročnému obrancovi sa končí zmluva a na novej sa s vedením nedohodol. Informoval o tom klub na oficiálnych fórach.

Odchovanec Ružomberka prišiel do DAC v lete 2019 a pri neúčasti kapitána Zsolta Kalmára nosil kapitánsku pásku.

Celkovo nastúpil v 105 ligových zápasoch, čo ho radí na 19. miesto klubového poradia.

Ako prvý hráč v dejinách klubu odohral viac ako tisíc minút v európskych pohároch, kde zasiahol do 14 stretnutí.

„Počas posledných mesiacov prebehlo niekoľko rozhovorov medzi hráčom, jeho zástupcami, naším trénerským štábom a športovým manažmentom.

Výsledkom týchto rozhovorov bolo rozhodnutie nepredĺžiť zmluvu, čím sa naše cesty rozchádzajú,“ okomentoval situáciu športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

„Kružiho si budeme pamätať ako hráča s výborným prístupom a sme mu vďační za všetko, čo pre náš klub urobil. Prajeme mu veľa šťastia v ďalšej kariére,“ odkázal na rozlúčku Van Daele.

Kružliak, ktorý bol svojho času aj v širšej nominácii slovenskej reprezentácie, podľa našich informácií smeruje do zahraničia. Má byť blízko dohody s istým gréckym klubom.

Podľa najnovších informácií by malo ísť o Volos, kde v minulosti hrával aj Erik Jendrišek, naposledy hráč Tatranu Liptovský Mikuláš.

Okrem neho opúšťa Dunajskú Stredu aj dlhoročná opora klubu Cesar Blackman, ktorý by sa mohol stať novou posilou Slovana Bratislava. Veľkú rozlúčku absolvoval v poslednom kole aj jeho krajan z Panamy Eric Davis.

V mužstve končí aj náhradný brankár Ricardo Ferreira a piati hráči z poľa.

Andrija Balič nebude pokračovať v DAC ani v Banskej Bystrici, kde bol naposledy na hosťovaní. Brahim Moumou pôsobil počas jari na farme v Šamoríne, v klube však končí.

Hosťovanie z poľskej Wisly Krakov sa končí Enisovi Fazlagičovi. Klub zatiaľ neinformoval o budúcnosti hráčov Željko Gavrič a Regő Szánthó, ktorým sa končia hosťovania z maďarského Ferencvárosu.

Nové pôsobiská si našli Sebastian Nebyla, ktorý bude hrať za chorvátsku Istru a Rakúšan Ahmet Muhamedbegovič posilní slovinský tím Olimpija Ľubľana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zemetrasenie v DAC. V tíme končí 9 hráčov, kam ide bývalý kapitán?