VIDEO: Londýnske derby malo jasný priebeh. Tottenham však zabral a duel zdramatizoval

Martin Ödegaard a Pierre-Emile Höjbjerg.
Martin Ödegaard a Pierre-Emile Höjbjerg. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. apr 2024 o 17:15 (aktualizované 28. apr 2024 o 19:39)

Arsenal mal skvelý prvý polčas, vďaka čomu získal aj tri body.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola Premier League v severolondýnskom derby na ihrisku Tottenhamu Hotspur 3:2 a udržali sa na čele tabuľky.

"Gunners" majú štvorbodový náskok pred Manchestrom City, úradujúci majstri však odohrali o dve stretnutia menej a v nedeľu popoludní ich čakal duel v Nottinghame.

Arsenal rozhodol severolondýnske derby už v prvom polčase, ktorý vyhral 3:0. Po štvrťhodine si dal vlastný gól Pierre-Emile Höjbjerg, následne zrušil VAR vyrovnávajúci gól Mickyho van de Vena a v 27. minúte zvýšil na 2:0 Bukayo Saka.

VIDEO: Chyba Davida Rayu

Pred prestávkou skóroval ešte Kai Havertz. Domácim sa podarilo znížiť v 64. minúte zásluhou Cristiana Romera, ktorý využil obrovskú chybu súperovho brankára, a v závere duel zdramatizovali, keď Son Heung-Min premenil penaltu.

Tottenhamu sa však už nepodarilo vyrovnať, prehral druhý duel za sebou a figuruje na piatom mieste. Na štvrtú Aston Villu stráca sedem bodov, no odohral o dva zápasy menej.

Hráči Bournemouthu zvíťazili doma nad Brightonom 3:0 a poskočili na desiate miesto tabuľky, hostia sú o dve priečky nižšie.

Manchester City išiel do vedenia po polhodine hry, keď sa po rohu presadil hlavou Joško Gvardiol. Nottingham si vypracoval viacero dobrých šancí a proti favoritovi hrali odvážne.

Dve veľké príležitosti však zahodil Chris Wood. V 71. minúte pridal poistku Erling Haaland, ktorý striedal a zaznamenal 21. gól v ligovej sezóne.

City nepredviedli príliš presvedčivý výkon, no vyhrali piaty duel v PL v sérii.

Premier League - 35. kolo:


Tottenham Hotspur - Arsenal Londýn 2:3 (0:3)

Góly: 64. Romero, 87. Son (z 11 m) - 15. Höjbjerg (vl.), 27. Saka, 38. Havertz

AFC Bournemouth - Brigton Hove&Albion 3:0 (1:0)

Góly: 13. Senesi, 52. Unal, 87. Kluivert

Nottingham Forest - Manchester City 0:2 (0:1)

Góly: 32. Gvardiol, 71. Haaland

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Londýnske derby malo jasný priebeh. Tottenham však zabral a duel zdramatizoval