Vavro je pred júnovým dvojzápasom sebavedomý. Potrebujeme šesť bodov, tvrdí

Denis Vavro.
Denis Vavro. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|13. jún 2023 o 17:22

Stopér dánskeho klubu FC Kodaň má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu.

BRATISLAVA. Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Denis Vavro tvrdí, že ak chce mužstvo spod Tatier pomýšľať na postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku, musí v júnovom asociačnom termíne zabrať naplno.

Tím trénera Francesca Calzonu sa najprv v sobotu 17. júna predstaví na Islande a o tri neskôr odohrá duel v Lichtenštajnsku.

„Chceme získať šesť bodov tak, ako sme to chceli aj na predchádzajúcom zraze. Vtedy sme získali štyri, ale teraz potrebujeme šesť, keď chceme postúpiť na majstrovstvá Európy.

Myslím si, že v tom druhom zápase musíme vziať tri body. O tom sa nemusíme ani baviť.

Keď proti Islandu získame tri body, oni už možno stratia šancu na postup, a my si to potom rozdáme s Bosnou a Hercegovinou,“ povedal Vavro podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Hráč dánskeho klubu FC Kodaň vraví, že na Islande rozhodnú detaily.

„Keď do toho dáme všetko podobne ako proti Bosne a Hercegovine, zvíťazíme.

Povedal som to aj chlapcom, že keď nastúpia tak ako v spomenutom zápase, tak nás Islanďania nemajú šancu zdolať,“ dodal 27-ročný rodák z Partizánskeho.

Vavro má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu 2022/2023. V dánskom pôsobisku sa na jej konci tešil zo zisku „double“, keďže FC Kodaň triumfoval v domácej najvyššej súťaži aj národnom pohári.

„Bola to najúspešnejšia sezóna v mojej kariére. Prvýkrát som si zahral Ligu majstrov. V zbierke mi chýbal 'double' aj pohár, a nakoniec som to vyhral naraz,“ skonštatoval Vavro.

Slovenskí reprezentanti sú v tabuľke kvalifikačnej J-skupiny po dvoch stretnutiach na postupovej 2. priečke so štyrmi bodmi.

Z každej z desiatich skupín preniknú na šampionát dve mužstvá.

Ďalší traja účastníci turnaja vzídu z baráže. Nemecko má zabezpečenú účasť ako organizátor podujatia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vavro je pred júnovým dvojzápasom sebavedomý. Potrebujeme šesť bodov, tvrdí