Prevyšuje dánsku ligu, vravia v klube. Vavro je opäť hráč Kodane

Denis Vavro (vľavo).
Denis Vavro (vľavo). (Autor: TASR)
SITA|7. júl 2022 o 14:50

Naposledy hral za rímske Lazio.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový obranca Denis Vavro sa opäť stal kmeňovým hráčom dánskeho klubu FC Kodaň.

Dvadsaťšesťročný rodák z Partizánskeho podpísal so 14-násobným šampiónom krajiny kontrakt do konca roka 2026. Referuje o tom oficiálna stránka FCK.

Vavro po skončení sezóny 2016/2017 prestúpil zo Žiliny do Kodane. Po dvoch úspešných rokoch v dánskej metropole sa presunul do talianskeho Lazia Rím. Na Apeninskom polostrove sa však nepresadil.

V januári tohto roka odišiel do FC Kodaň na hosťovanie, ktoré sa teraz zmenilo na transfer. Predtým z Lazia hosťoval aj v španielskej Huesce.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo priviesť Denisa späť do Kodane," povedal športový riaditeľ FC Kodane Peter Christiansen.

„Je to obranca s medzinárodnými kvalitami, pričom jeho obranné schopnosti a sila o úroveň či dve prevyšujú dánsku Superligu. Je to špičkový hráč a nestáva sa často, aby sa nám podarilo získať hráča z top klubu v Serie A,“ dodal.

Vavro vníma prestup do Kodane pozitívne.

"Bolo to pre mňa ako vrátiť sa domov. Vždy som sa v klube cítil pohodlne a som pripravený zohrať väčšiu rolu ako keď som tu bol naposledy.

Teším sa na budúcnosť v Kodani, kde budeme bojovať o titul v lige i pohári a taktiež budeme mať šancu odohrať veľké zápasy v Európe,“ skonštatoval Vavro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Prevyšuje dánsku ligu, vravia v klube. Vavro je opäť hráč Kodane