Obranca Bayernu mal netypický problém, pomohol mu operný spevák

Obranca Bayernu Mníchov Dayot Upamecano.
Obranca Bayernu Mníchov Dayot Upamecano. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. feb 2023 o 18:18

Po zápasoch mal problém s hlasivkami.

BRATISLAVA. Obranca Bayernu Mníchov Dayot Upamecano spolupracoval s operným spevákom, ktorý mu pomohol vyriešiť kuriózny problém.

Ako uviedol web mirror.co.uk s odvolaním sa na nemecký denník Bild, 24-ročný francúzsky reprezentant mal po zápasoch mnohokrát vykričané hlasivky z neustáleho dirigovania zadných radov.

Vďaka pomoci operného speváka však Upamecano opäť môže kričať bez toho, aby riskoval bolesti hrdla alebo zachrípnutie.

Vicemajster z MS v Katare priznal, že počas stretnutí s operným spevákom si osvojil používanie hlbšieho tónu, ktorý je menej škodlivý pre jeho hlasivky.

„Často ma bolelo hrdlo a bol som zachrípnutý. Preto som hľadal pomoc. Hlasivky som si zlepšil u operného speváka. Spievali sme, naučil ma cviky.

Teraz môžem nahlas kričať a rozdávať pokyny cez celé ihrisko,“ prezradil Upamecano, ktorý do Bayernu prestúpil v roku 2021 z RB Lipsko.

Upamecano nastúpil v piatich zo siedmich stretnutí francúzskeho mužstva na MS 2022 v Katare. Za Bayern dosiaľ odohral 65 duelov a strelil v nich jeden gól.

„Napreduje veľmi dobre. Zažil vydarené MS, kde bol jedným z najlepších obrancov. Ak zostane zdravý, bude mať veľmi dobrú druhú polovicu sezóny,“ povedal o francúzskom legionárovi tréner Bavorov Julian Nagelsmann.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Obranca Bayernu mal netypický problém, pomohol mu operný spevák