Dani Alves sa zrejme na slobodu nedostane. Prokuratúra sa obáva, že ujde

Dani Alves.
Dani Alves. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. feb 2023 o 13:20

Brazílsky futbalista čaká za mrežami na súdny proces.

BARCELONA. Španielska prokuratúra namieta voči prepusteniu brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa na slobodu, lebo sa obáva jeho úteku z krajiny.

Tridsaťdeväťročný obranca súhlasil s odovzdaním svojho pasu a nosením sledovacieho zariadenia v prípade, že ho počas vyšetrovania jeho údajného sexuálneho útoku voči žene z 31. decembra 2022 prepustia na slobodu.

Futbalista je tiež ochotný každý deň sa hlásiť úradom a nepribližovať sa k jeho údajnej obeti alebo jej domu na 500 metrov.

Má právnika ako Messi

Sudkyňa Concepción Cantónová na základe výsluchu ôsmich svedkov rozhoduje o tom, či otvorí proces voči známemu futbalistovi.

Zástupkyňou žaloby je špecialistka na sexuálne zločiny Ester Garcíová, Alvesa obhajuje právnik Cristóbal Martell, ktorý zastupoval jeho niekdajšieho spoluhráča z FC Barcelona Lionela Messiho v prípade obvinení z daňových únikov.

Alvesa obvinila žena, že ju sexuálne napadol počas silvestrovskej oslavy vo vychytenom nočnom klube v Barcelone.

Po návrate do krajiny ho zatkla španielska polícia. Odvtedy je za mrežami, sudca ho totiž odmietol prepustiť na kauciu.

Kamerové záznamy mali odhaliť, že futbalista strávil so ženou približne štvrťhodinu na sociálnom zariadení spomenutého podniku.

Dvadsaťtriročná žena údajne nechce finančné odškodnenie a uspokojí sa so spravodlivým trestom odňatia slobody pre futbalistu.

Vinu popiera

Počas jeho pobytu vo väzbe Alvesovi vypovedal zmluvu mexický klub Pumas UNAM, v ktorom naposledy pôsobil.

Futbalista poprel, že by spáchal tento skutok. Argumentoval tým, že večer strávil v exkluzívnom klube v Barcelone, no ženu, ktorá ho obvinila, podľa prvej výpovede vraj nepoznal.

Počas vypočúvania pred sudcom údajne zmenil svoju výpoveď a prostredníctvom právnych zástupcov požiadal súd o opakované svedectvo, aby mohol povedať svoju verziu incidentu.

Polícia neposkytla podrobnejšie informácie Alvesovom prípade a v Španielsku je definícia sexuálneho útoku či obťažovania veľmi široká, môže ísť o čokoľvek od nedovoleného dotýkania sa až po znásilnenie.

Ak by sa jednalo o ťažšie previnenie, futbalistovi by hrozilo až 15 rokov za mrežami.

Španielske médiá medzičasom priniesli niekoľko možných verzií incidentu - od obchytkávania až po znásilnenie na toalete zábavného podniku.

Je športovou legendou

Dani Alves hral v Barcelone za miestny FC ešte v sezóne 2021/2022. Predtým v klube pôsobil v rokoch 2008 až 2016 a získal s ním väčšinu zo svojich 44 trofejí, s ktorými je najúspešnejším hráčom histórie. S "blaugranas" sa tešil zo šiestich titulov v La Lige a troch triumfov v Lige majstrov.

V kariére si obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín a Paríža Saint-Germain. Dvakrát sa stal šampiónom francúzskej Ligue 1 a raz uspel aj v talianskej Serie A.

Skúsený pravý obranca odohral viac ako 100 stretnutí za brazílsku reprezentáciu a skóroval v nich osemkrát.

Na predvlaňajších OH v Tokiu získal s národným tímom zlatú medailu, v minulosti zaznamenal aj po dve prvenstvá v Pohári konfederácií a na juhoamerickom šampionáte Copa América.

Bol tiež súčasťou kádra "kanárikov" na MS 2022 v Katare.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dani Alves sa zrejme na slobodu nedostane. Prokuratúra sa obáva, že ujde