Proti Slovákom už aj s Modričom. Má pre nás neoceniteľný význam, tvrdí Dalič

Luka Modrič.
Luka Modrič. (Zdroj: SITA/AP)
TASR|20. sep 2021 o 15:40

Nominácia Chorvátska v kvalifikácii MS 2022 vo futbale.

ZÁHREB. Do nominácie chorvátskej futbalovej reprezentácie na októbrové zápasy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022 proti Cypru a Slovensku sa vrátil Luka Modrič z Realu Madrid.

Tréner vicemajstrov sveta Zlatko Dalič v pondelok zverejnil 24-členný menoslov hráčov na súboje v Larnake (8. októbra) a v Osijeku (11. októbra).

Chorváti mali úspešný september, v troch zápasoch získali sedem bodov.

Po bezgólovej remíze v Rusku vyhrali v Bratislave po góle Marcela Brozoviča 1:0 a následne zdolali doma Slovincov 3:0. Sú na čele tabuľky H-skupiny s 13 bodmi, rovnaký počet majú aj druhí Rusi.

Kapitána Modriča v septembri vyradilo zranenie, teraz je už k dispozícii.

"Mimoriadne nás teší návrat Luku, ktorý má ako hráč aj ako líder pre nás neoceniteľný význam," citoval oficiálny web chorvátskeho zväzu Daliča.

"Máme za sebou úspešný september a tešíme sa na ďalšie zápasy. Sme optimisti a máme pozitívnu energiu. Musíme si však uvedomiť, že dosiahnuté dobré výsledky teraz musíme potvrdiť ziskom šiestich bodov. Podarí sa nám to, len ak budeme absolútne koncentrovaní a ukážeme stopercentný prístup.

Akceptujem, že oboch súperov sme zdolali a je tu zdanie, že patria k našim obľúbeným. Zopakujem ale, v oboch zápasoch musíme ísť na maximum. Som presvedčený, že nominovaní hráči dobre zareagujú na túto výzvu," dodal Dalič.

Nominácia Chorvátska:

Brankári: Dominik Livakovič (Dinamo Záhreb), Ivica Ivušič (Osijek), Ivo Grbič (OSC Lille)

Obrancovia: Domagoj Vida (Besiktas Istanbul), Dejan Lovren (Zenit Petrohrad), Borna Barišič (Glasgow Rangers), Josip Juranovič (Celtic Glasgow), Mile Škorič (Osijek), Filip Uremovič (Rubin Kazaň), Joško Gvardiol (RB Lipsko), Borna Sosa (VfB Stuttgart), Josip Stanišič (Bayern Mníchov)

Stredopoliari: Luka Modrič (Real Madrid), Mateo Kovačič (Chelsea Londýn), Marcelo Brozovič (Inter Miláno), Mario Pašalič (Atalanta Bergamo), Nikola Vlašič (West Ham United), Luka Ivanušec (Dinamo Záhreb), Kristijan Jakič (Eintracht Frankfurt)

Útočníci: Ivan Perišič (Inter Miláno), Andrej Kramarič (TSG 1899 Hoffenheim), Josip Brekalo (FC Turín), Mislav Oršič (Dinamo Záhreb), Marko Livaja (Hajduk Split)

Náhradníci: Duje Čaleta-Car (Olympique Marseille), Ante Budimir (Osasuna Pamplona), Antonio Mirko Čolak (Malmö FF), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrič (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Proti Slovákom už aj s Modričom. Má pre nás neoceniteľný význam, tvrdí Dalič