Bývalý slovanista robí problémy, bojuje o miesto v tíme. Nechcú ho natrvalo, tvrdí novinár

Giorgi Čakvetadze.
Giorgi Čakvetadze. (Autor: Instagram - watfordfcofficial)
Martin Kozinka|10. jan 2024 o 16:00

Ako sa darí v zahraničí takému Čakvetadzemu či Krstovičovi?

BRATISLAVA. V minulej sezóne boli hviezdami slovenskej najvyššej súťaže. V súčasnosti ukazujú kvality v prestížnejších ligách vo svete.

Hráči, ako Giorgi Čakvetadze, Nikola Krstovič či Zsolt Kalmár obohacovali slovenskú ligu svojimi futbalovými schopnosťami.

Ako sa im však darí v kvalitnejšej konkurencii? Jeden bojuje o miesto v základnej jedenástke, ďalší má strelecké suchoty, no a niekoho sužujú zranenia.

Na papieri to vyzerá, že sa trápia, no zahraniční novinári, ktorí ich hru pozorne sledujú, prezradili niečo iné.

Čakvetadze? Má veľký vplyv na hru

Giorgi Čakvetadze, ktorý v minulej sezóne obliekal dres Slovana Bratislava, odišiel v lete na hosťovanie z belgického Gentu do anglického Watfordu.

Gruzínec nastúpil v druhej najvyššej anglickej súťaži do dvadsiatich zápasov. Na konte má dve asistencie a jeden presný zásah. Klubu sa však príliš nedarí, je až na desiatom mieste v tabuľke.

Giorgi Čakvetadze.
Giorgi Čakvetadze. (Autor: Instagram - watfordfcofficial)

„Keď hrá, vyzerá naozaj nebezpečne. Jeho tempo a spôsob, akým sa dostáva cez srdce obrany, spôsobili ostatným tímom problémy,” povedal o Čakvetadzem pre Sportnet novinár špecializujúci sa na anglický klub Andrew French z Watford Observer.

„Vždy, keď nastúpil na trávnik ako náhradník, mal na hru veľký vplyv,” dodal.

Gruzínec dostal šancu v základnej jedenástke tímu až v 10. kole proti Sunderlandu, kde strávil na trávniku 65 minút z celej hry.

Po tomto dueli sa však opäť posadil na lavičku. Šancu od úvodu zápasov dostal až na prelome rokov.

Šance ešte prídu, no nad kúpou neuvažujú

„Problém bol v tom, že sa snažil dostať do tímu, v ktorom boli ostatní hráči vo výbornej forme,” ozrejmil situáciu novinár.

Do posledných troch duelov, vrátane pohárového zápasu v FA Cupe s Chesterfieldom, nastúpil ako člen základnej jedenástky. No ani jeden z nich nedohral.

VIDEO: Zostrihy Čakvetadzeho zo zápasu proti Chesterfieldu v FA Cupe.

„Nabitý vianočný rozpis zápasov mu dal šancu hrať v základe. Navyše teraz, keď Edo Kayembe odišiel hrať za Konžskú demokratickú republiku na Africký pohár národov, pravdepodobne dostane ešte viac príležitostí v základnej jedenástke,” vysvetlil French.

Prvý gól za nový klub strelil skôr ako v minulom ročníku v drese Slovana, na Boxing Day 26. decembra, tri minúty po príchode z lavičky proti Bristolu.

Čo sa týka jeho budúcnosti, anglický tím zatiaľ neuvažuje nad jeho kúpou.

„Zatiaľ som nepočul nič o tom, že by ho chceli podpísať natrvalo. Pravdepodobne o tom rozhodnú najbližšie mesiace a to, ako bude hrať,” zakončil novinár French.

Ďalšieho ex-slovanistu vyradilo zranenie

Andre Green je ďalším hráčom, ktorý v uplynulom ročníku obliekal dres Slovana Bratislava. Od tejto sezóny pôsobí v Rotherhame, klube, ktorý taktiež pôsobí v druhej najvyššej anglickej súťaži - Championship. 

Greenov tím je po 26 kolách na poslednom mieste v tabuľke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Bývalý slovanista robí problémy, bojuje o miesto v tíme. Nechcú ho natrvalo, tvrdí novinár