VIDEO: Oslavy na pumpe, trúbenie za volantom. Sparta získala majstrovský titul

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí medzi fanúšikmi.
Kapitán Sparty Ladislav Krejčí medzi fanúšikmi. (Autor: Twitter ACSparta)
Ivan Mriška|24. máj 2023 o 10:30

Český majster získal miestenku do druhého predkola Ligy majstrov.

PRAHA. Uhrali dôležitý bod. Po remíze 0:0 na pôde 1. FC Slovácko sa futbalisti Sparty Praha stali majstrami Česka.

Z primátu sa tešia po deviatich rokoch. Po konečnom hvizde zavládla v kádri Sparty veľká eufória.

„Som strašne šťastný, že som pri tom, kedy je Sparta opäť najlepšia v republike. Všetky kroky vedenia napovedajú tomu, že to bude zas stará Sparta, ktorá bude dominovať,“ v rozhovore pre O2 TV Šport hovoril dojatý kapitán Ladislav Krejčí mladší.

S dresom číslo 37 doviedol Spartu k jej 37. titulu, vrátane prvenstiev z federálnych čias.

„Realita je neskutočná. Ďakujem všetkým, ktorí sa o ňu postarali a dreli na tom každý deň. Ukázalo sa, akí silní sme. Dokázali sme sa uzavrieť a veriť svojmu cieľu. Nemyslieť na to, čo kto hovorí vonku. Sme majstri a najlepší v republike,“ dodal.

Zápas sa hral za neustáleho dažďa. Sparťania boli premočení a šťastní. Fanúšikovia hostí po konečnom hvizde zaplavili hraciu plochu.

„Som hrdý na všetkých. Niečo neuveriteľné, čo sme tu vybudovali. Som najšťastnejší na svete,“ uviedol Krejčí.

V drese Sparty sa z ligového prvenstva teší aj dvojica slovenských legionárov Lukáš Haraslín a Adam Goljan. Prvý menovaný nebol proti Slovácku v kádri, Goljan sledoval duel z lavičky náhradníkov.

Zaujímavosťou je, že tri zápasy v majstrovskej sezóne odohral aj Dávid Hancko, ktorý nedávno spečatil titul s holandským Feyenoordom Rotterdam. Aj jemu sa tak tento titul zapíše do životopisu.

„Videl som každý zápas Sparty. Ak sme teda v tom čase nehrali. S chalanmi som v kontakte, žiadne zásluhy si však nepripisujem. I keď to je zaujímavé.

Dostal som z Prahy veľa gratulačných správ, ktoré si vážim. Bývalým spoluhráčom fandím a prajem Sparte len to najlepšie,“ pre Sportnet povedal Hancko, ktorý s pražským klubom vyhral Český pohár.

Po niekoľkých desiatkach minút na ihrisku pokračovali oslavy Sparty v útrobách štadióna. Hráči a funkcionári spievali známe piesne a na sebe mali šedé majstrovské tričká.

„Čaká nás dlhá cesta domov, teším sa,“ smial sa tréner Brian Priske.

Videl som veľa fanúšikov so slzami v očiach a som neskutočne šťastný, že sme to dokázali. Som rád, že som súčasťou tohto tímu. Máme tu super chlapcov, ktorí si to svojimi výkonmi úprimne zaslúžili,“ pre oficiálnu stránku klubu dodal tréner.

Eufória Sparťanov bola veľká. Po nástupe do autobusu Ján Kuchta dlho trúbil, v hlavnej úlohe zabávača bol Tomáš Čvančara. „Ja nechcem domov, ja nechcem domov, ja zajtra nechcem do práce,“ spievali hráči.

Sparťania cestovali do Prahy tri hodiny, oslavovali aj na pumpe pri Brne „Tak sme prví, no a čo,“ znelo celým večerom.

Na Letnej čakali nových majstrov Česka desiatky fanúšikov. Oslavy budú pokračovať v sobotu po poslednom zápase sezóny s Plzňou, na ktorom si Sparťania prevezmú majstrovskú trofej.

Tabuľka českej ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»VIDEO: Oslavy na pumpe, trúbenie za volantom. Sparta získala majstrovský titul