Celtic bol na míle pred Slovanom, tvrdí expert. Weiss reagoval aj na piskot divákov

Vladimír Weiss ml. s rozhodcom Dannym Makkeliem v zápase Celtic - Slovan Bratislava.
Fotogaléria (36)
Vladimír Weiss ml. s rozhodcom Dannym Makkeliem v zápase Celtic - Slovan Bratislava. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|19. sep 2024 o 13:40

Slovan vstúpil do Ligy majstrov jednoznačnou prehrou so Celticom.

BRATISLAVA. Nestáva sa často, že najlepším hráčom tímu, ktorý inkasuje päť gólov, je brankár. Dominik Takáč si od portálu SofaScore vyslúžil známku 7,3 napriek tomu, že ho prekonali piati futbalisti Celticu.

Mal sedem úspešných zákrokov, čím sa veľkou mierou podieľal na tom, že debut bratislavského Slovana v Lige majstrov neskončil ešte horšie.

"Sme sklamaní, pretože sme chceli niečo uhrať. Musíme sa z toho poučiť a uvedomiť si, že keď prídu šance, musíme ich premieňať. Ja som mal jednu za stavu 0:1. Ak by som ju premenil, zápas by bol možno iný.

Mrzí ma to. Hrali sme naplno, ale nestačilo to. Budeme bojovať ďalej, hoci tie zápasy nebudú o nič ľahšie," povedal Vladimír Weiss ml. po prehre 1:5.

Kritikou na adresu slovanistov nešetril bývalý reprezentačný brankár Kamil Čontofalský. "Nedostupovali hráčov, nechodili do súbojov. Je mi ľúto Dominika Takáča, lebo patril medzi najlepších,“ opisoval. 

Fotogaléria zo zápasu Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava, Liga majstrov (1. kolo)

Večer míľnikov Celticu

Hoci zápas v Celtic Parku bol veľkou premiérou Slovana, bol to najmä večer škótskeho majstra. Tomu sa podarilo dosiahnuť hneď niekoľko míľnikov. 

Na trinásty pokus odštartoval púť v Lige majstrov víťazstvom, pričom od sezóny 2006/2007 dokonca platilo, že v otváracom zápase nestrelil ani gól. 

V novodobej Lige majstrov je to jeho najvyššie víťazstvo. Tým doteraz bolo skóre 3:0, ktoré sa mu v októbri 2006 podarilo dosiahnuť proti Benfice Lisabon a pred siedmimi rokmi proti Anderlechtu Brusel.

Zaujímavosťou je, že na medzinárodnej scéne skórovalo päť rôznych hráčov Celticu naposledy v roku 1973, keď si poradili s domácim TPS Turku 6:1. 

Počas celého zápasu bol Celtic lepším tímom a jeho víťazstvo bolo zaslúžené.

Čo to naznačovali už slová bývalého škótskeho útočníka Jamesa McFaddena, ktorý pred zápasom uviedol, že Celtic je oveľa lepšie pripravený na sezónu a mužstvo je schopné zvládať jeden veľký zápas za druhým.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Celtic - Slovan Bratislava v Lige majstrov

Slovan sa v prvom polčase výsledkovo držal. Zo šancí domácich sa ujala iba hlavička Liama Scalesa po rohovom kope. Od roku 2011 sa stal prvým írskym futbalistom, ktorý skóroval v Lige majstrov.

"Je frustrujúce, že sa im nepodarilo presadiť dva alebo trikrát, pretože šance si vytvorili. Pressing je agresívny a efektívny. Celtic mal byť už dávno v nedohľadne," hodnotil prvý polčas Tom English z BBC Sport.

Vo finále proti Bayernu?

Herný rozdiel bol azda najmarkantnejší v prvej štvrťhodine druhého polčasu. Celtic nielenže odskočil na 3:0, ale prakticky Slovan nepustil z vlastnej polovice. Jeho hráči boli všade skôr a poľahky sa presadzovali.

"Každý jeden hráč vyzeral, že je hladný po víťazstve a to je základ dobrého tímu. Len tak ďalej. S kvalitou, ktorú ukázali, budú hrozbou aj pre niektoré väčšie tímy," tvrdí bývalý brankár Celticu Pat Bonner.

David Strelec po zápase priznal, že Slovan mohol inkasovať aj viac ako päť gólov. S jeho názorom sa stotožňujú aj experti britskej televízie.

"Bol to naozaj kvalitný, dynamický a neúprosný výkon. Hráči Celticu dali päť gólov, no mohlo ich byť aj osem. Myslím si, že by to bol spravodlivejší odraz ich dominancie," napísal English. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Celtic bol na míle pred Slovanom, tvrdí expert. Weiss reagoval aj na piskot divákov