Citizens kráčajú za rekordným štvrtým titulom v rade. Guardiola: Stať sa môže všeličo

Pep Guardiola a Phil Foden po triumfe na Brightone.
Pep Guardiola a Phil Foden po triumfe na Brightone. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. apr 2024 o 10:56

Do konca sezóny čakajú City ešte zápasy na pôde Nottinghamu Forest, Fulhamu i Tottenhamu a domáce súboje s Wolverhamptonom a West Hamom.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City urobili ďalší krok k zisku štvrtého titulu v Premier League za sebou.

V dohrávke 29. kola vyhrali vo štvrtok na ihrisku Brightonu hladko 4:0 a ak naplno zabodujú v zostávajúcich piatich kolách, majstrovskú korunu im nikto nezoberie.

V tabuľke sa posunuli na druhé miesto o dva body pred FC Liverpool. Na vedúci Arsenal síce strácajú bod, ale v porovnaní s konkurentmi majú zápas k dobru.

"Varoval som pred zápasom hráčov, že stať sa môže všeličo. Nikto nečakal, že Liverpool prehrá s Crystalom Palace i s Evertonom a to isté sa môže stať nám alebo Arsenalu.

Nikto nie je v bezpečí. Som rád, že sme to aj teraz zvládli, je to pre nás naozaj dobrý výsledok.

Rozdiely v tabuľke sú veľmi tesné a v každom zápase potrebujeme vyhrať," zdôraznil tréner Pep Guardiola, ktorého tím vyhral štvrtý ligový duel v rade.

Do konca sezóny čakajú jeho zverencov ešte zápasy na pôde Nottinghamu Forest, Fulhamu i Tottenhamu a domáce súboje s Wolverhamptonom a West Hamom.

Zisk štvrtého titulu za sebou by bol v anglickej lige bezprecedentný, ešte žiadny tím to v jej histórii nedokázal.

Okrem City uspeli trikrát za sebou Huddersfield Town, Arsenal, Liverpool a Manchester United.

City rozhodli o triumfe na ihrisku Brightonu tromi gólmi už v prvom polčase. Dva z nich si pripísal Phil Foden, skóre otvoril hlavou Kevin De Bruyne.

VIDEO: De Bruyne strieľa prvý gól

VIDEO: Riskantná rozohrávka Brightonu sa nevyplatila

"Citizens" mali napriek absencii zraneného Erlinga Haalanda zápas úplne pod kontrolou, po hodine hry zvýraznil víťazstvo Julian Alvarez, ktorý predtým skóroval iba raz v uplynulých 16 vystúpeniach. Hostia natiahli šnúru bez prehry v Premier League na 18 zápasov.

Naopak, Brighton čaká na ligovú výhru už päť zápasov, figuruje naďalej na 11. priečke.

Kouč domácich uznal kvality City a odmietol kritiku rozhodcov, hoci nariadenie priameho kopu pred druhým gólom v podaní Fodena bolo diskutabilné, rovnako ako zákrok Kylea Walkera na brankára pred zásahom Alvareza.

"Neprehrali sme kvôli rozhodcom a ich verdiktom. Hrali sme proti jednému z najlepších tímov na svete a urobili sme príliš veľa chýb.

Som frustrovaný, pretože momentálne nemôžeme konkurovať veľkým tímom a to si musíme úprimne priznať," povedal po zápase Roberto De Zerbi, tréner Brightonu.

Premier League je poslednou z top 5 ligových súťaži v Európe, kde je boj o prvenstvo stále otvorený.

Inter Miláno už má vo vrecku titul v Taliansku a Bayer Leverkusen v Nemecku, Real Madrid a Paríž St. Germain vedú tabuľku v Španielsku resp. vo Francúzsku s výrazným 11-bodovým náskokom.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Citizens kráčajú za rekordným štvrtým titulom v rade. Guardiola: Stať sa môže všeličo