Cena Slováka šla extrémne hore. Vedel všetko, môže byť v Národnej banke, tvrdí agent

Hancko je majstrom Holandska.
Hancko je majstrom Holandska. (Autor: REUTERS.)
Pavol Spál|19. máj 2023 o 09:30

Koľko stojí Hancko a Lobotka? Akú províziu berie agent?

Ako agent prežíva BRANISLAV JAŠUREK výnimočnú sezónu. Najprv oslavoval taliansky titul so Stanislavom Lobotkom, o pár dní niečo podobné zažil s Dávidom Hanckom, ale v Holandsku. Obaja boli kľúčoví hráči a ich cena extrémne vzrástla.

V januári sa jeho agentúre podaril prestup Jakuba Kiwiora zo Spezia Calcio až do slávneho Arsenalu.

Akým spôsobom je agent odmeňovaný? Akú hodnotu majú všetci hráči agentúry FairSport dohromady? Aký servis poskytujú hráčom. Aj toto vysvetľujete agent v druhej časti rozhovoru pre Sportnet.

V priebehu pár dní vaši hráči oslavovali dva veľké, národné tituly. Lobotka v Taliansku, Hancko je majster Holandska. Zažili ste to priamo tam. Aké to bolo? 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Ako je odmeňovaný agent. Koľko percent má z platu hráča?
  • Koľko stojí Lobotka, Hancko a Kiwior?
  • Čo si nevie v prípade Hancka predstaviť?
  • Ako majstrovské tituly ovplyvnil imidž a cenu najlepších Slovákov?
  • Aké vzťahy má Jašurek s ostatným agentami?
  • Akú hodnotu majú všetci hráči agentúry FairSport dohromady? 
  • Aký servis poskytujú hráčom?
  • Akú veľkú poistku musí mať agent?
  • Aké kluby majú o Hancka záujem?

Dlho sa vedelo, že to asi Neapol zvládne. Všetci vraveli, že to bude veľké a vôbec sa nemýlili. V Neapole je to asi nemožné zorganizovať, pretože tam buráca v uliciach milión ľudí. Bolo to skvelé až sentimentálne. V Holandsku to naopak vynikajúco zorganizovali. Rozdiel v mentalite národov je obrovský a tiež spôsob osláv. Majú však niečo spoločné, neuveriteľnú oddanosť s klubom. Celý Rotterdam oslavoval veľmi pokojne, uvážene a organizovane. A oslavoval aj celý Neapol, aj keď o organizácii nemôže byť ani reč.  

Agent Karol Csontó pred majstrovstvami sveta v JAR svojim hráčom sľúbil, že im kúpi auto, podľa ich výberu. Podmienkou bolo, aby strelili štyri góly. Vittek to splnil a dostal Porsche Cayenne za 170 – tisíc eur. Motivujete aj vy podobne svojich hráčov? 

Karol je dobrý, možno by som sa mal od neho naučiť ešte viac ako doteraz (smiech).

Keď Stano Lobotka vyhral titul, tak som sa ho spýtal, či mi nechce kúpiť Rolexky (smiech). Žartujem. Títo hráči su milionári. Ak budú chcieť, tak si zajtra kúpia Ferrari. Myslím, si, že nejakú zásluhu na tom, že sa im finančne darí mám aj ja. 

Lobotka a Hancko boli kľúčoví a najviac vyťažení majstrovských tímov. Ako takáto sezóna ovplyvnila ich imidž, status a cenu? 

Viac sa to zmenilo v prípade

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Cena Slováka šla extrémne hore. Vedel všetko, môže byť v Národnej banke, tvrdí agent