Bitka Uruguajcov s fanúšikmi súpera bude mať dobru. Suárez si zastáva krajanov

Luis Suárez sa háda s Kolumbijcom Santiagom Ariasom po zápase Uruguaj - Kolumbia na Copa América 2024.
Luis Suárez sa háda s Kolumbijcom Santiagom Ariasom po zápase Uruguaj - Kolumbia na Copa América 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. júl 2024 o 11:10

Incident sa udial po semifinálovom dueli Copa América.

CHARLOTTE. Uruguajský futbalový útočník Luis Suárez obhajoval rozhodnutie svojich spoluhráčov vstúpiť na tribúnu po prehre 0:1 s Kolumbiou v semifinále Copa América a povedal, že táto akcia bola nevyhnutná na ochranu rodín a priaznivcov.

„Samozrejme, keď je tam niekto pri vašej žene, malom dieťati, vašom otcovi, starších ľuďoch, chcete sa ísť pozrieť, či sú v poriadku.

Je to obraz, ktorý nikto nechce vytvoriť, ale, samozrejme, ak niekto útočí na vašu rodinu, chcete ísť a brániť ju. To však neospravedlňuje obraz, ktorý vytvoril. Museli sme chrániť naše rodiny, ktoré tam boli,“ povedal Suárez.

Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) vo štvrtok uviedla, že jej disciplinárna komisia začala vyšetrovanie.

„Je neprijateľné, aby incident ako tento zmenil vášeň na násilie,“ uvádza sa vo vyhlásení CONMEBOL.

Suárez povedal, že v dave videl rodinných príslušníkov či deti a obával sa o ich bezpečnosť. „Boli uväznení a veci na nich padali a vy ste sa cítili bezmocní,“ povedal Suárez.

VIDEO: Potýčka futbalistov Uruguaja a fanúšikov Kolumbie

Semifinálový duel sledovalo priamo na štadióne v Charlotte viac ako 70-tisíc fanúšikov, pričom drvivú prevahu mali priaznivci Kolumbie.

A práve s nimi sa dostali do konfliktu hráči Uruguaja, ktorí vybehli po skončení duelu priamo na tribúny, aby si to "ručne-stručne" vybavili s priaznivcami súpera.

Obranca José María Giménez vysvetlil: "Je to katastrofa. Naše rodiny boli v ohrození. Sedeli v hľadisku, niektoré ženy mali so sebou malé bábätká.

Nebola tam žiadna polícia, ani jeden policajt, museli sme ich chrániť. Je to vina dvoch či troch ľudí, ktorí vypili príliš veľa drinkov a nevedia poriadne piť."

Medzi "najaktívnejších ochrancov rodín" patrili útočník FC Liverpool Darwin Núňez či obranca FC Barcelona Ronald Araújo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bitka Uruguajcov s fanúšikmi súpera bude mať dobru. Suárez si zastáva krajanov