26.07.2024 09:00
Deň 0
Paríž 2024
Live

Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerka

Bev Prestamnová.
Bev Prestamnová. (Autor: REUTERS)
TASR|26. júl 2024 o 08:00

Člen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.

PARÍŽ. Hlavnú trénerku kanadskej ženskej futbalovej reprezentácie Bev Prestmanovú odvolali z olympijského tímu v súvislosti so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu.

Už v stredu museli predčasne opustiť olympiádu v Paríži aj jej asistentka Jasmine Manderová a Joseph Lombardi, neakreditovaný analytik kanadskej futbalovej asociácie. Informovala o tom agentúra DPA.

Výprava Nového Zélandu predtým podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV), keď spozorovala neznámy dron počas tréningu svojho tímu v St. Etienne.

Francúzska polícia operátora dronu krátko po incidente zadržala a ukázalo sa, že ho pilotoval člen personálu ich súperiek.

Oba tímy sa vo štvrtok stretli v A-skupine olympijského turnaja futbalistiek, Kanaďanky v úlohe obhajkýň zlata zvíťazili 2:1.

Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Bev Prestamnová.
dnes 08:00
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:00
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerka