Zmluva je zmluva, Lewandowského nepustíme, vyhlásil Bayern

Poľský futbalista Robert Lewandowski.
Poľský futbalista Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2022 o 16:29

Lewandowski viackrát zopakoval, že s ďalším pôsobením v Bayerne Mníchov nepočíta.

MNÍCHOV. Vedenie nemeckého futbalového majstra Bayern Mníchov zopakovalo, že Robert Lewandowski nemôže odísť z klubu skôr než budúci rok, keď mu vyprší zmluva.

Poľský útočník pritom už viackrát verejne vyhlásil, že chce káder Bavorov opustiť už počas letného prestupového obdobia. O jeho služby má veľký záujem FC Barcelona.

Športový riaditeľ nemeckého šampióna Hasan Salihamidžič pre denník Bild prezradil, že s 33-ročným útočníkom absolvoval telefonát, v ktorom mu jasne vysvetlil postoj klubu k jeho zmluvnej situácii.

Podľa médií ponúka Barcelona za prestup kanoniera 32 miliónov eur, no vedenie Bayernu nechce o jeho uvoľnení ani počuť. "Zmluva je zmluva," citovala prezidenta Bayernu Herberta Hainera agentúra DPA. "Ako dopadneme, keď si hráči nebudú plniť svoje kontrakty?"

Lewandowski v uplynulých dňoch viackrát zopakoval, že s ďalším pôsobením v Bayerne Mníchov nepočíta. "Niečo vo mne vyhaslo," povedal v rozhovore pre poľský portál Onet Sport o svojom vzťahu s Bayernom, kde pôsobí od roku 2014.

"Odchádzam, pretože chcem vo svojom živote viac emócií," tvrdí Lewandowski a verí, že Bavori si ho nebudú chcieť ešte rok udržať za každú cenu.

Tridsaťtriročný Lewandowski získal s Bayernom ligový titul v každej sezóne od svojho príchodu v roku 2014. V ročníku 2019/2020 sa tešil aj z triumfu v Lige majstrov. Na konte má dokopy desať bundesligových titulov, dva získal ešte v drese Borussie Dortmund.

Päťkrát za sebou si navyše vybojoval štatút najlepšieho strelca najvyššej nemeckej súťaže. Teraz by si chcel prestupom do Barcelony splniť ďalší sen: "V súvislosti so mnou sa hovorí iba o jednom špecifickom klube a iné ponuky nezvažujem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Zmluva je zmluva, Lewandowského nepustíme, vyhlásil Bayern