Termíny sú známe. Kedy budú kluby bojovať o miestenku do Európy?

Radosť hráčov FC DAC 1904 Dunajská Streda.
Radosť hráčov FC DAC 1904 Dunajská Streda. (Autor: SITA - Martin Havran)
TASR|14. máj 2022 o 14:45

Dunajská Streda privíta Trenčín, Sereď hrá so Žilinou.

DUNAJSKÁ STREDA. Prvýkrát od zavedenie aktuálneho modelu Fortuna ligy si DAC Dunajská Streda zahrá baráži o postup do Európskej konferenčnej ligy.

Ako informoval v sobotu klub zo Žitného ostrova, semifinálový duel s AS Trenčín sa odohrá v utorok 24. mája o 19.30 v MOL Aréne.

Baráž sa uskutoční preto, že víťazom 53. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu sa stala Trnava, ktorá skončí do 3. miesta. Slovensko má k dispozícii jedno miesto v Lige majstrov a tri v Európskej konferenčnej lige.

V EKL štartuje druhý a tretí tím ligového poradia, tretia miestenka patrí víťazovi Slovnaft Cupu. Pokiaľ však domácu pohárovú súťaž ovládne mužstvo, ktoré skončí v lige na jednom z prvých troch miest, o zvyšnú miestenku zabojujú 4. až 7. tím konečnej tabuľky.

V semifinále play off sa stretnú 4. a 7., resp. 5. a 6. tím, víťazi si následne zmerajú sily vo finále. Hrá sa vždy na jeden zápas a výhodu domáceho prostredia má mužstvo, ktoré v tabuľke skončilo vyššie.

Hracie dni sú utorok 24. mája pre semifinále a piatok 27. mája pre finále.

Už istá štvrtá priečka tak pre DAC znamená, že doma nastúpi nielen v prvom zápase baráže, ale v prípade postupu do finále.

Sobotná prehra Michaloviec v domácom zápase s Liptovským Mikulášom znamená definitívu 7. miesta pre Trenčín. Práve AS tak bude súperom DAC v semifinále play off.

"Vstupenky na duel DAC - Trenčín si môžu ako prví zakúpiť fanúšikovia, ktorí zavítajú na nedeľné stretnutie proti Ružomberku. Predaj bude prebiehať hneď po skončení zápasu s Ružomberkom v pokladni aj v DAC store. Online predaj odštartuje v pondelok 16. mája o 12.00 h a vstupenky budú od toho istého dňa k dispozícii aj v DAC store. Pokladne štadióne budú potom otvorené v pondelok a v utorok 23.-24. mája.

Podrobný rozpis, vrátane otváracích hodín, prinesieme pozajtra. Vedenie nášho klubu sa rozhodlo predĺžiť platnosť sezónnych permanentiek aj na semifinále a prípadné finále play off o Európsku konferenčnú ligu. Ich držitelia si teda, verme že dvojzápasový boj mužstva o Európu, môžu pozrieť za štandardných podmienok, zo svojho miesta a zdarma," informoval DAC na klubovom webe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Termíny sú známe. Kedy budú kluby bojovať o miestenku do Európy?