V Bystrici sa zrodila bezgólová remíza. Dunajská Streda ťahá sériu bez prehry

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica.
Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica. (Autor: Facebook MFK Dukla Banská Bystrica)
TASR|2. dec 2023 o 17:39

Domáci nedokázali využiť viacero gólových príležitostí.

Niké liga - 16. kolo

MFK Dukla Banská Bystrica - DAC 1904 Dunajská Streda 0:0 (0:0)

Bystrica: Hruška - Uhrinčať (24. Považanec), Godál, Willwéber - Richtárech, B. Ľupták (90+2 Slebodník) - Pišoja, Hlinka, Záhumenský - Rymarenko (90. Depetris), Polievka

DAC: Popovič - Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez - Dimun - Trusa (71. Gruszkowski), Káčer (62. Ramadan), Andzouana - Goure (30. Barišič), Vitális (62. Herc)

Rozhodovali: Kružliak - Hancko, Pozor.

ŽK: Willwéber, Richtárech - Vitális, Trusa, Herc, Dimun,

Diváci: 453 divákov

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

BANSKÁ BYSTRICA. V 16. kole futbalovej Niké ligy sa v dueli medzi Banskou Bystricou a Dunajskou Stredou zrodila bezgólová remíza.

Tím spod Urpína tak po dvoch výhrach za sebou tretíkrát bodoval, no nevyužil možnosť dostať sa plným bodovým ziskom pred svojho súpera.

Mužstvo zo Žitného ostrova natiahlo sériu zápasov bez prehry na číslo päť.

Na Štiavničkách sa začalo hrať za daždivého počasia na klzkom teréne. Sprvu mal územnú prevahu domáci celok, dve hlavičky Polievku ale nezmenili skóre.

Na opačnej strane sa dostali do šance v 37. minúte Káčer a Barišič v pätke, v oboch prípadoch sa vyznamenal brankár Hruška.

Po zmene strán boli nebezpečnejší a aktívnejší bystrickí futbalisti, ale viaceré dobré príležitosti nevyužili.

Hlasy po zápase

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "Zápas sa hral na ťažkom teréne, ale oba tímy sa snažili hrať kombinačne, snažili sa hrať futbal. To bolo pozitívne. Bolo tam však aj viac taktického vyčkávania, z toho vyplynulo menej šancí na góly. Moji zverenci pristúpili k tomuto zápasu zodpovedne, išli na sto percent, vyrovnali sa s podmienkami i s dobrým súperom. Chýbali iba góly. Remíza je podľa mňa spravodlivá."

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to dobrý zápas z oboch strán, nechýbala mu intenzita, takisto šance na jednej i druhej strane. Pri troške šťastia mohli padnúť nejaké góly. My si uvedomujeme, že na sebe potrebujeme ďalej pracovať. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorý vie, čo chce hrať. Má dvoch veľmi dobrých útočníkov. Zamerali sme sa na silné stránky domáceho celku. Bystričania majú dobrý prechod do útoku i samotný útok. Nechceli sme, aby sa dostávali často pred našu bránku. Som rád za výkon, ktorí moji zverenci na ihrisku podali. Vieme, kde potrebujeme ešte zapracovať. Hralo sa v ťažkých podmienkach. Bolo tu náročné hrať kvalitný futbal, ale išli sme na sto percent. Pozitívom je, že sme uhrali vzadu druhý zápas po sebe nulu."

Tabuľka Niké ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Bystrici sa zrodila bezgólová remíza. Dunajská Streda ťahá sériu bez prehry