Nedovolíme, aby nás niečo zastavilo, vyhlásil kapitán. Liga majstrov má nečakaného lídra

John McGinn
John McGinn (Autor: TASR/PA via AP)
REUTERS|23. okt 2024 o 15:01

Doposiaľ neikasovali ani raz.

LONDÝN. Aston Villa v utorok zdolala Bolognu 2:0 vďaka gólom Johna McGinna a Jhona Durana v druhom polčase, čím predĺžila svoj perfektný štart na tri víťazstvá po tom, čo sa vrátila do Ligy majstrov po 41 rokoch.

Víťazstvo ich dočasne posunulo na prvé miesto tabuľky s deviatimi bodmi, pričom sú zatiaľ jediným tímom v tohtoročnej Lige majstrov, ktoré vyhralo tri zápasy a neinkasovalo ani raz.

„To, čo tu budujeme, je úžasné,“ povedal stredopoliar McGinn. „Tri zápasy, tri víťazstvá a najdôležitejšie je, že sme nedostali žiadny gól. Momentálne sme naozaj silní a nedovolíme, aby nás niečo zastavilo.“

„Ak budeme naďalej udržiavať našu víťaznú formu a získavať body, určite môžeme prehodnotiť naše ambície a usilovať sa o miesto v prvej osmičke,“ povedal tréner Unai Emery.

Bologna, ktorá má doteraz len jedno víťazstvo v sezóne vo všetkých súťažiach, a to v Serii A proti Monze minulý mesiac, hrozila iba v krátkych chvíľach v prvom polčase, pričom momentálne má len jeden bod po jednej remíze a dvoch prehrách.

Villa, aktuálne na štvrtom mieste v Premier League, väčšinou v zápase dominovala. „Hráme seriózne, sústredene a zodpovedne, a tím neustále napreduje vo všetkých smeroch,“ doplnil Emery.

Aston Villa sa nabudúce v Lige majstrov predstaví na pôde Club Brugge, kde sa pokúsia nadviazať na svoju úspešnú sériu.

Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Nedovolíme, aby nás niečo zastavilo, vyhlásil kapitán. Liga majstrov má nečakaného lídra