Mladí Trenčania poznajú úvodného súpera v Lige majstrov, čaká ich klub z Česka

Futbalisti AS Trenčín U19
Futbalisti AS Trenčín U19 (Autor: AS Trenčín)
TASR|3. sep 2024 o 20:03

Prvý zápas odohrajú na domácej pôde.

NYON. Futbalisti AS Trenčín do 19 rokov sa v 2. kole majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov stretnú s českým tímom FC Zbrojovka Brno. Rozhodol o tom utorkový žreb vo švajčiarskom Nyone.

Úradujúci majster slovenskej ligy do 19 rokov odohrá úvodný zápas na domácej pôde 23. októbra, odveta v Brne je na programe 6. novembra.

V prípade postupu do 3. kola ho čaká víťaz stretnutia Kalev Tallinn/FC Santa Coloma - Olympiakos Pireus. Grécky tím je šampión mládežníckej LM z minulého ročníka, vo finále zdolal AC Miláno 3:0.

"Devätnástka" Zbrojovky sa v minulej sezóne umiestnila na druhej priečke za Spartou Praha, do súťaže ju však posunul postup A-tímu pražského klubu do ligovej fázy LM. Mladí Sparťania, rovnako ako ich rovesníci zo Slovana Bratislava, sa tak na jeseň predstavia v ligovej fáze UEFA Youth League.

V minulom ročníku sa v súťaži darilo mladíkom MŠK Žilina. Po postupe v 2. kole cez Spartu Praha prekvapujúco vyradili v play off Borussiu Dortmund. V osemfinále už nestačili na FC Kodaň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Mladí Trenčania poznajú úvodného súpera v Lige majstrov, čaká ich klub z Česka