Wenger stále má veľký rešpekt v Arsenale. Arteta volá po jeho návrate a výpomoci

Mikel Arteta
Mikel Arteta (Autor: SITA/AP)
SITA|25. nov 2021 o 20:23

Arteta je trénerom v Arsenale od decembra 2019.

BRATISLAVA. Dni Arsena Wengera vo futbalovom Arsenale ešte možno nie sú celkom spočítané.

Legendárny francúzsky tréner, ktorý počas 22 rokov svojho pôsobenia priviedol Arsenal k trom titulom v Premier League a siedmim triumfom v pohárovej súťaži FA Cup, by sa mohol vrátiť na miesto činu v severnom Londýne.

Želá si to súčasný kouč Arsenalu Mikel Arteta, ktorý už s Wengerom dokonca hovoril o možnosti výpomoci.

Tridsaťdeväťročný Arteta v rokoch 2011 - 2016 hrával za Arsenal práve pod vedením Wenegra, ktorý má dnes už 72 rokov a v podstate je na trénerskom dôchodku. Celkom to však nie je pravda, lebo pracuje pre Medzinárodnú futbalovú federáciu ako šéf oddelenia globálneho futbalového rozvoja

"Ak by sa vrátil a mohol byť istý čas s nami, malo by to pozitívny vplyv na ľudí v klube. Myslím si, že všetci by boli nadšení. Wenger stále má veľký rešpekt v Arsenale, ľudia ho tu milujú za všetko, čo pre tento klub urobil," tvrdí Arteta podľa portálu BBC.

Na otázku, čo konkrétne by Wenger mohol pre Arsenal urobiť, Arteta odpovedal vyhýbavo: "To presne neviem povedať, ale určite by to pomohlo mne aj klubu.

"Arteta je trénerom v Arsenale od decembra 2019, keď vystriedal krajana Unaia Emeryho. Wenger svoje "nekonečné" pôsobenie na lavičke tímu s 1235 zápasmi na konte oficiálne ukončil v sezóne 2017/2018.

Pod Artetom síce Arsenal v sezóne 2019/2020 získal FA Cup, ale po ôsmom mieste v Premier League sa futbalisti tohto londýnskeho veľkoklubu prvýkrát za 25 rokov nekvalifikovali do pohárovej Európy. Aktuálne po 12 zápasoch ročníka 2021/2022 je Arsenal na piatom mieste v tabuľke. Najbližšie ho v sobotu čaká domáci súboj s Newcastle United.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Wenger stále má veľký rešpekt v Arsenale. Arteta volá po jeho návrate a výpomoci