Foden vynechal zápas s Ukrajinou, dôvodom bola akútna operácia

Anglický futbalisti Declan Rice (vľavo) a Phil Foden.
Anglický futbalisti Declan Rice (vľavo) a Phil Foden. (Autor: TASR/ PA via AP)
SITA|27. mar 2023 o 12:10

Môže vynechať aj zápas Ligy majstrov.

LONDÝN. Anglický reprezentant Phil Foden vynechal nedeľňajší zápas kvalifikácie o postup na budúcoročné ME do Nemecka pre akútnu operáciu slepého čreva, ktorú podstúpil ráno v deň duelu proti Ukrajine (2:0).

Dvadsaťdvaročnému ofenzívnemu záložníkovi Manchestru City vyoperovali slepé črevo a zatiaľ nie je známe, kedy sa vráti do akcie.

Foden hral v drese "Albionu" v úvodnom kvalifikačnom stretnutí proti Taliansku (2:1), bol to jeho 23. reprezentačný štart a doposiaľ má na konte tri góly.

Počas zotavovania sa z operácie zrejme vynechá sobotňajší zápas Premier League proti FC Liverpool a hrozí mu aj neúčasť v prvom súboji štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom úradujúci anglický majster privíta Bayern Mníchov.

Podľa trénera anglickej reprezentácie trápili Fodena zdravotné problémy dlhšie.

"Počas 48 hodín mal symptómy a naši lekári sa neskôr obávali ešte viac, keď začalo byť jasné, o čo ide. Našťastie, rýchlo navštívil špecialistu a operovali ho.

Je to frustrujúce pre neho aj pre nás, lebo počas viacerých zrazov bol zranený. Trápilo ho aj zranenie chodila. Teraz sa už hádam všetko vyrieši," povedal tréner reprezentačného tímu Gareth Southgate.

Phil Foden odohral v tejto sezóne za Manchester City dokopy 36 zápasov v piatich rôznych súťažiach, zaznamenal v nich 13 gólov a šesť asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Foden vynechal zápas s Ukrajinou, dôvodom bola akútna operácia