Tottenham čaká veľká skúška. Pomôže svojmu úhlavnému rivalovi v boji o titul?

Son Heung-min sa teší z gólu.
Son Heung-min sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|12. máj 2024 o 10:34

Futbalisti Tottenhamu bojujú o Ligu majstrov, nemajú to však vo vlastných rukách.

LONDÝN. Manažér Tottenhamu Hotspur Ange Postecoglou po domácom víťazstve 2:1 nad Burnley uviedol, že v utorok čaká Tottenham Hotspur veľká skúška proti Manchestru City.

Severolondýnsky klub dva zápasy pred koncom anglickej Premier League stále bojuje o umiestnenie v prvej štvorke, čo zaručuje účasť v Lige majstrov.

Líder ligy Manchester City má 85 bodov z 36 zápasov a Arsenal 83. Ak sa Arsenalu nepodarí v nedeľu zdolať Manchester United, City môže získať titul už proti Tottenhamu.

Piaty Spurs stratili pôdu pod nohami v boji o štvrté miesto s Aston Villou po tom, čo v lige utrpeli štyri porážky v rade.

Túto sériu zastavili po víťazstve 2:1 nad Burnley, ktoré sa tak stalo už istým zostupujúcim.

VIDEO: Zostrih zápasu Tottenham - Burnley

Aston Villa v pondelok hostí Liverpool a následne navštívi Crystal Palace. Tottenham čaká okrem City ešte záverečný duel proti zostupujúcemu Sheffielduu United.

Spurs, ktorí zaostávajú za Villou o štyri body, budú potrebovať šesť bodov, aby si zachovali nádej na účasť v Lige majstrov.

"V utorok večer nás čaká veľký zápas proti Manchester City a bude to pre nás veľká skúška," povedal Postecoglou novinárom.

"Myslím si, že máme na to, aby sme zvíťazili s našou hrou a uvidíme, kam nás to dovedie.

Manchester City je vynikajúci tím a spolu s Arsenalom sú momentálne meradlom súťaže. Sú pred nami o 20 bodov a my máme čo doháňať, ale je to u nás, je to 95 minút futbalu a my si to rozdáme."

Obranca Spurs Micky van de Ven taktiež ocenil kvality súpera a dodal: "Man City je neuveriteľný tím, ale je na nás, aby sme predviedli náš vlastný futbal a dúfam, že doma získame tri body."

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tottenham čaká veľká skúška. Pomôže svojmu úhlavnému rivalovi v boji o titul?