Bayern sa nechce vzdať hviezdneho obrancu, predostrel mu poslednú ponuku

Alphonso Davies.
Alphonso Davies. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. mar 2024 o 12:29

V súvislosti s týmto šikovným kanadským hráčom sa hovorí o možnom odchode do Realu Madrid.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový šampión FC Bayern Mníchov predostrel kanadskému obrancovi Alphonsovi Daviesovi poslednú ponuku na predĺženie kontraktu.

V súvislosti s 23-ročným hráčom schopným hrať na ľavom okraji obrany i stredu poľa, ktorý má zmluvu s Mníchovčanmi do 30. júna 2025, sa už dlhšie hovorí o možnom prestupe do španielskeho klubu Real Madrid.

„Môžem povedať, že sme dali Alphonsovi veľmi konkrétnu a vďačnú ponuku. V určitom bode života musíte povedať buď áno alebo nie,“ vyhlásil športový riaditeľ Bayernu Max Eberl pre magazín Sport Bild.

Keďže Daviesova zmluva s Bayernom vyprší na konci budúcej sezóny, znamená to, že bavorský veľkoklub by mohol o hráča prísť v roku 2025 bez nároku na prestupovú čiastku, ak sa rozhodne nepredĺžiť kontrakt.

Správy zo španielskych médií naznačujú, že Davies sa už dohodol s Realom Madrid na prestupe, ale Eberl povedal, že Mníchovčania neboli v kontakte s predstaviteľmi „bieleho baletu“.

Eberl pripustil možnosť, že Davies by mohol odísť z Bayernu po skončení aktuálnej sezóny.

„Žiadny klub nechce stratiť hráčov zadarmo,“ povedal Eberl, ktorý si predtým spravil dobré meno v pozícii športového riaditeľa v Borussii Mönchengladbach a RB Lipsko.

Tabuľka Bundesligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern sa nechce vzdať hviezdneho obrancu, predostrel mu poslednú ponuku