Prvýkrát si vyskúša zahraničie. Trenčiansky odchovanec smeruje po konci v Bystrici do Česka

Adrián Slávik (vľavo) v zápase MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina.
Adrián Slávik (vľavo) v zápase MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina. (Autor: TASR)
SITA|5. máj 2023 o 10:40 (aktualizované 5. máj 2023 o 10:51)

Vôbec som neváhal a chcel som do toho ísť, povedal.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový obranca Adrián Slávik si prvýkrát v kariére vyskúša zahraničný angažmán.

Dvadsaťštyriročný odchovanec AS Trenčín sa v lete po skončení platnosti zmluvy so slovenským klubom MFK Dukla Banská Bystrica pripojí k českému prvoligovému tímu FK Jablonec.

Ako informoval nový zamestnávateľ rodáka z Považskej Bystrice na svojom webe, s hráčom podpísal viacročný kontrakt.

Slávik odohral v aktuálnej sezóne 2022/2023 dokopy 31 zápasov v drese Dukly, z nich 29 v najvyššej slovenskej súťaži a dva v Slovenskom pohári.

Zaznamenal v nich svoj prvý gól v súťaže a pridal štyri asistencie. V Jablonci bude nosiť dres s číslom 27 a s mužstvom začne trénovať v letnom prípravnom období.

"Ponuka od Jablonca ma zaujala. Vôbec som neváhal a chcel som do toho ísť. Českú ligu poznám a sledujem ju. Myslím si, že so svojím talentom by som sa do nej mohol hodiť. Som zvedavý, čo mi tento angažmán prinesie.

Chcel by som dať klubu sto percent a pomôcť mu. Verím, že všetko do seba zapadne, hráči ma prijmú medzi seba a spolu dosiahneme dobré výsledky. Moja najväčšia zbraň je rýchlosť, ktorú chcem ukázať aj v Česku," povedal Slávik o zmene pôsobiska pre oficiálny web FK Jablonec.

Adrián Slávik začal profesionálnu kariéru v Trenčíne a v drese AS zažil aj fortunaligovú premiéru, keď 27. mája 2018 nastúpil proti MŠK Žilina.

V júli minulého roka prestúpil do Banskej Bystrice. Celkovo odohral v najvyššej domácej súťaži 71 duelov s bilanciou gól a šesť prihrávok. Na konte má aj jeden štart v slovenskej reprezentácii do 20 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prvýkrát si vyskúša zahraničie. Trenčiansky odchovanec smeruje po konci v Bystrici do Česka