Chcel ho Slovan. O klenot Žiliny sa mal zaujímať známy holandský klub

Futbalista Žiliny Adrián Kaprálik v zápase proti Ružomberku.
Futbalista Žiliny Adrián Kaprálik v zápase proti Ružomberku. (Autor: TASR)
Ivan Mriška, Michal Šášky|8. aug 2023 o 12:50 (aktualizované 9. aug 2023 o 14:00)

Adrián Kaprálik je najhodnotnejším hráčom MŠK Žilina.

ŽILINA. Podarilo sa mu to ako prvému hráčovi v histórii najvyššej slovenskej súťaže. Keď strelil štyri góly Slovanu Bratislava, okamžite vzbudil pozornosť.

Adrián Kaprálik si získal aj trénera Vladimíra Weissa staršieho. Veľa sa hovorilo o možnom záujme Slovana, no rokovania o jeho prestupe stroskotali.

Dvadsaťjedenročný útočník patrí medzi najväčšie ozdoby Niké ligy. Podľa najnovších informácií má o jeho služby záujem známy holandský klub SC Heerenveen.

Klub Eredivisie je ochotný zaplatiť trhovú hodnotu hráča, ktorá podľa špecializovaného nemeckého portálu transfermarkt.com dosahuje 1,2 milióna eur.

„S takým záujmom o hráčov som sa ešte nestretol. Nie je to o mne, ale o tom, aké ponuky budú na stole,“ priznal tréner MŠK Žilina Jaroslav Hynek.

Žilinčania vypadli z Európskej konferenčnej ligy, no Kaprálik sa presadil v oboch stretnutiach proti silnému Gentu.

„Na to, akých chlapcov Žilina má, odohrala fantastický zápas. Neviem, kto čo pozeral,“ rozohnil sa Weiss, ktorého nahnevali niektorí komentátori.

„Mediálne sa zotreli chlapci, ktorí si to nezaslúžia. Hrali o život, mali päť čistých gólových šancí proti Gentu, ktorý má fantastických hráčov. Jasné, že urobili aj chyby, ale súper mal takú kvalitu, že čo kopli, to bol vinkel.

A my sme išli Žilinu utopiť za ich defenzívu. Tie komentáre, to bolo niečo strašné. V Žiline majú toľko kvalitných futbalistov, že raz sa im to vráti,“ pokračoval Weiss.

VIDEO: Adrián Kaprálik a jeho štyri góly proti Slovanu

Rodák z Oravskej Jasenice v minulej sezóne odohral 33 ligových stretnutí, v ktorých strelil desať gólov a na sedem prihral.

V decembri debutoval klenot Žiliny v slovenskej reprezentácii, keď pri rozlúčke Mareka Hamšíka striedal práve slovenskú legendu.

SC Heerenveen patrí medzi tradičné kluby v Holandsku, pravidelne hrá o európske súťaže. V minulej sezóne Eredivisie obsadil ôsme miesto.

Slovenským futbalistom sa v Holandsku darí. Medzi najlepších hráčov súťaže patrí odchovanec Žiliny Dávid Hancko, ku ktorému sa nedávno vo Feyenoorde Rotterdam pridal len 17-ročný Leo Sauer. Tomáš Suslov si získal pevné miesto v FC Groningen.

SC Heerenveen sa zaujímal aj o slovenského reprezentanta Róberta Polievku, no s MFK Dukla Banská Bystrica sa nedohodol na prestupovej sume.

Kaprálik má v Žiline platný kontrakt do júna 2024. Do Holandska však napokon zrejme neprestúpi.

„Registrujeme o Adriána záujem z iných krajín, ale Holandsko medzi nimi nie je. To je však aktuálny stav, zajtra môže byť všetko inak,“ uviedol v rozhovore pre Pravdu športový manažér MŠK Karol Belaník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Chcel ho Slovan. O klenot Žiliny sa mal zaujímať známy holandský klub