Pozvánka od Tarkoviča ho nakopla, Zreľák ukončil strelecké suchoty

Adam Zreľák v drese slovenskej reprezentácie.
Adam Zreľák v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
Sportnet|18. mar 2022 o 20:05

V dôležitom zápase strelil dva góly.

VARŠAVA. Slovenský futbalista Adam Zreľák sa dvoma gólmi, vrátane toho víťazného, výrazne podieľal na triumfe Warty Poznaň v piatkovom dueli 26. kola poľskej ligy na ihrisku Zaglebie Lubin 4:0.

Dvadsaťsedemročný útočník ukončil svoje strelecké suchoty, keďže v predošlých šiestich ligových stretnutiach si pripísal len jednu asistenciu.

Zaujímavosťou je, že oba Zreľákove góly boli veľmi podobné. V oboch prípadoch kopali hostia rohový kop z pravej strany, no domáci loptu odvrátili.

Tá sa však následne vrátila do pokutového územia a slovenský útočník pohotovými hlavičkami prekonal brankára Kacpera Bieszczada.

Zreľák hral do 67. minúty a videl žltú kartu. Aj vďaka jeho gólom Warta poskočila v tabuľke na 12. miesto, teda o štyri miesta oproti postaveniu pred zápasom.

Rodák zo Starej Ľubovne potvrdil oprávnenosť svojej nominácie na marcové priateľské stretnutia Slovenska proti Nórsku a reprezentantom Fínska.

V analýze Sportnetu patril Zreľák medzi päť najväčších prekvapení v kádri trénera Štefana Tarkoviča. Za reprezentačné áčko odohral päť zápasov, v ktorých strelil dva góly - raz skóroval proti Ukrajine a raz proti Gruzínsku.

Tabuľka Extraklasy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pozvánka od Tarkoviča ho nakopla, Zreľák ukončil strelecké suchoty