Hráči Udinese si nepostrážili vedenie, už mesiac čakajú na výhru

Futbalisti Empoli.
Futbalisti Empoli.
TASR|6. dec 2021 o 21:27 (aktualizované 6. dec 2021 o 23:19)

Pozrite si pondelkové výsledky Serie A.

EMPOLI. Futbalisti Empoli zvíťazili v pondelkovom domácom zápase 16. kola talianskej Serie A nad Udinese 3:1.

Hostia tak už mesiac nevyhrali a v tabuľke im patrí štrnáste miesto. Empoli je o tri miesta vyššie za Veronou, ktorá ma lepšie skóre.

Prvý gól strelili v 23. minúte hostia, keď si Isaac Success spracoval vysokú nahrávku a následne zakombinoval s Gerardom Deulofeuom, ktorý prekonal Guglielma Vicaria.

Odpoveď prišla až v druhom polčase, keď Petar Stojanovič zo šestnástky našiel v 50. minúte medzeru v spleti hráčov a vsietil gól. Už o deväť minút išli domáci do vedenia.

Nedim Bajrami skóroval do prázdnej brány po tom, čo loptu v päťke tečovala spleť hráčov vrátane brankára Marca Silvestriho. Obrat dokonal Andrea Pinamonti, ktorý nekompromisne z prvej zakončil do brány spätnú prihrávku Bajramiho.

V druhom pondelkovom stretnutí Cagliari privítalo FC Turín. V 32. minúte sa dostali hostia do vedenia po chybe brankára Alessia Cragna, ktorý strelu Tommasa Pobegu spoza šestnástky len vyrazil pred seba a následne sa lopta odrazila do brány po súboji Andreu Carboniho a Antonia Sanabriu.

O výstavný vyrovnávací gól sa v druhom polčase postaral João Pedro, ktorý v 54. minúte na hranici malého vápna nožničkami prekonal Milinkoviča-Saviča. O polhodinu mal veľkú šancu rozhodnúť zápas v prospech Turínu Dennis Praet, ktorý však v obklopení dvoch obrancov a vybiehajúceho Cragna nedokázal trafiť bránu.

Šancu z blízka nevyužil o chvíľu ani Daniele Baselli a domáci tak získali cenný bod, ktorý ich posunul na osemnáste miesto tabuľky.

Serie A - 13. kolo:


Empoli F.C. – Udinese Calcio 3:1 (0:1)

Góly: 50. Stojanovič, 59 Bajrami, 78. Pinamonti – 22. Deulofeu

Cagliari Calcio - FC Turín 1:1 (0:1)

Góly: 54. Pedro - 32. Carboni (vlastný)

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Hráči Udinese si nepostrážili vedenie, už mesiac čakajú na výhru