Fury priznal depresie. Dúfam, že ma niekto zabije skôr, ako sa zabijem sám, vyhlásil

Vlani Tyson Fury (vpravo) zdolal Vladimira Klička a bol na absolútnom vrchole. Teraz sa jeho meno spája s viacerými škandálmi.
Vlani Tyson Fury (vpravo) zdolal Vladimira Klička a bol na absolútnom vrchole. Teraz sa jeho meno spája s viacerými škandálmi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. okt 2016 o 06:44

Brit mal pozitívny test na kokaín, hrozí mu odobratie titulov a už druhý raz zrušil plánovanú odvetu s Vladimirom Kličkom.

BRATISLAVA. Keď vlani senzačne zdolal Vladimira Klička a po jedenástich rokoch mu pripravil prvú prehru a zobral mu všetky jeho tituly, písal o ňom celý svet.

"Je najlepším šampiónom od čias, keď som ním bol ja. Je to naozajstný chlap a kašlem na to, čo o ňom hovoria," vravel napríklad slávny Mike Tyson.

"Bude vzorom pre všetkých ľudí, ktorí si mysleli, že nemajú šancu na niečo lepšie. Na zmenu," dodal boxer, podľa ktorého rodičia Tysona Furyho pomenovali.

Lenže namiesto toho, aby dvadsaťosemročný Brit zabojoval o obhajobu majstrovských opaskov v plánovanej odvete proti Kličkovi, jeho meno sa spája s viacerými škandálmi. 

Najprv ním bol pozitívny dopingový nález z kontroly vykonanej niekoľko mesiacov pred jeho veľkým víťazstvom nad Ukrajincom. 

Pred niekoľkými dňami mu Dobrovoľná antidopingová asociácia vo vzorke moču získanej na náhodnej kontrole 22. septembra zistila prítomnosť kokaínu, za čo mu hrozí odobratie titulov organizácií WBA a WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii.

Fury, ktorý v ringu ešte neprehral, o deň neskôr už druhý raz zrušil odvetu s Vladimirom Kličkom. Tentoraz pre problémy s mentálnym zdravím.

"Trpel som depresiami a nevedel som sa s tým vyrovnať," priznal Fury v utorok pre magazín Rolling Stone. Citoval ho webový portál BBC.

Tyson Fury získal od Vladimira Klička všetky jeho opasky. Teraz mu hrozí ich odobratie.
Tyson Fury získal od Vladimira Klička všetky jeho opasky. Teraz mu hrozí ich odobratie. (Autor: TASR/AP)

"Jediné, čo mi pomáhalo, bol alkohol. Chodil som von, veľa som pil a užíval som kokaín. Každý deň. Od pondelka do nedele," pokračoval Tyson Fury.

"Vravia o mne, že mám bipolárnu poruchu. Som manio-depresívny. Len dúfam, že ma niekto zabije skôr, ako sa zabijem sám," dodal Brit, ktorý je známy kontroverznými vyhláseniami. Aj v ringu sa preslávil silnými rečami.

Stále však platí, že v profesionálnej kariére ešte nenašiel premožiteľa. Vyhral všetkých dvadsaťpäť duelov, z toho osemnástich súperov poslal k zemi predčasne.

"Ako dieťa som box miloval, teraz ho nenávidím," povedal.

Najslávnejší zápas Tysona Furyho v jeho boxerskej kariére.

Odveta Furyho s Kličkom sa mala pôvodne konať 9. júla. V júni však Brit oznámil, že si počas tréningu podvrtol členok a nebude schopný boxovať.

Súboj preložili na 29. októbra, no ani v tomto termíne sa neuskutoční.

Peter Fury, Tysonov strýko a zároveň tréner, podľa BBC uviedol, že neočakáva, že by sa jeho synovec objavil v ringu skôr ako v roku 2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Fury priznal depresie. Dúfam, že ma niekto zabije skôr, ako sa zabijem sám, vyhlásil