Fanúšikovia Bayernu to prehnali. Hráči sa na protest prechádzali

Sektor hostí počas zápasu TSG 1899 Hoffenheim - Bayern Mníchov.
Sektor hostí počas zápasu TSG 1899 Hoffenheim - Bayern Mníchov. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. mar 2020 o 14:32

Šéf zväzu Keller vyhlásil koniec všetkým kompromisom.

BRATISLAVA. Víkendový škandál v Sinsheime, keď zápas 24. kola I. bundesligy Hoffenheim - Bayern Mníchov (0:6) musel hlavný rozhodca Christian Dingert dvakrát prerušiť, pretože na tribúnach sa v sektore hostí objavili urážlivé transparenty na adresu prezidenta domáceho tímu Dietmara Hoppa, prinútil konať aj Nemecký futbalový zväz.

Kríza fanúšikov

Jeho šéf Fritz Keller vyhlásil koniec všetkým kompromisom v "boji" s fanúšikovskými tábormi.

"Teraz je už všetkému koniec, musíme ukázať, kde sú hranice," vyhlásil Keller v súvislosti s nenávistnými tirádami proti Hoppovi, ktoré okrem dvoch prerušení prinieslo po návrate mužstiev z kabín už len demonštratívne dohrávanie stretnutia od 77. min, keď sa futbalisti oboch tímov len predchádzali po ihrisku, vzájomne sa zhovárali a popri tom si prihrávali loptu.

To na znak solidarity s Hoppom. Na iných štadiónoch boli ďalšie protesty. Tieto scény nasvedčujú o ďalšej fanúšikovskej kríze v nemeckom futbale.

Čierny deň pre futbal

DFB i vedenie ligovej súťaže musia prijať stratégiu tvrdých protiopatrení, ktoré sa pravdepodobne využijú už v najbližších dňoch počas zápasov DFB-Pokalu.

Sobotňajšie udalosti v Dortmunde, Kolíne, v niektorých druholigových arénach a potom v nedeľu v Berlíne boli koncentrovanou akciou. Vedenie FC Bayern dokonca vedelo o plánoch svojich fanúšikov.

Potom však šéf predstavenstva mníchovského klubu hovoril o čiernom dni pre futbal: "Musí sa to skončiť. Dnešným dňom sa nebudem schovávať, hoci je tu riziko, že niekedy sa to bez osobných strážcov nezaobíde."

Trojstupňový plán

Tréner SC Freiburg Christian Streich vníma incidenty na štadióne v Sinsheime v širšom kontexte. "Čo sa udialo v tejto krajine za posledných desať mesiacov? Útoky na politikov, na židovské inštitúcie a teraz na turecký šiša bar.

Je to mimoriadne nebezpečné," uviedol Streich, ktorý bol v sobotu pri prehre svojich zverencov v Dortmunde svedkom nadávok priaznivcov BVB na adresu Hoppa. "Toto štvanie proti ľuďom je neprijateľné," dodal kouč Freiburgu.

Šéf DFB Keller vysvetlil, že majú pripravený trojstupňový plán s prerušením zápasu a hlásením výziev pre fanúšikov na upokojenie situácie na štadióne, poslaním hráčov do šatne a ak je to potrebné, tak aj ukončením duelu pre nenávistné transparenty všetkého druhu vrátane rasizmu a antisemitizmu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Fanúšikovia Bayernu to prehnali. Hráči sa na protest prechádzali