František Hossa je asistentom trénera Spartaka Moskva

František Hossa.
František Hossa. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|17. nov 2011 o 14:43

Dvaja bývalí tréneri bratislavského Slovana, nastúpia dnes proti sebe v KHL. Na striedačke Spartaka Moskva bude stáť nový asistent František Hossa, hostí z Petrohradu bude koučovať Miloš Říha.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 18.58

MOSKVA, BRATISLAVA. Bývalý dlhoročný asistent reprezentačných trénerov Jána Filca či Jána Šterbáka a aj hlavný kouč Slovenska František Hossa včera pre SME potvrdil, že sa práve chystá na podpis novej zmluvy s účastníkom Kontinentálnej hokejovej Ligy Spartakom Moskva, v ktorom hráva jeho mladší syn Marcel i ďalší slovenskí reprezentanti Jozef Stümpel, Ivan Baranka a Štefan Ružička.

„Všetko sa zbehlo rýchlo. V nedeľu som mal prvý kontaktný telefonát z Moskvy, v utorok som už mal vybavené víza a hneď v ten deň som odletel do Moskvy,“ povedal Hossa.

Päťdesiatsedemročný rodák zo Smižian sa v súťaži stretne s ďalším trénerským spolupútnikom Júliusom Šuplerom, ktorý koučuje susedný CSKA Moskva. Šupler bol hlavným a Hossa jeho asistentom pri historickom federálnom titule trenčianskej Dukly v roku 1992.

František Hossa bol naposledy spolu s Ľubomírom Pokovičom asistentom kanadského trénera Glena Hanlona pri neslávnom vystúpení reprezentácie na domácom svetovom šampionáte v Bratislavev máji.

Hlavným trénerom v Spartaku Moskva je Viktor Pačkalin. „KHL i slávne meno Spartaka je pre mňa novou výzvou. Zmena hokejového prostredia by mi mohla prospieť, ide o súťaž na vysokej profesionálnej úrovni,“ dodal F. Hossa, ktorý na Slovensku trénoval okrem Trenčína aj Slovan, Martin, Poprad.

Otec synov Mariána a Marcela v mladosti hrával roky v obrane trenčianskej Dukly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»František Hossa je asistentom trénera Spartaka Moskva