Francúzski "gumáci" podľa Nadala zašli priďaleko

SITA|10. feb 2012 o 13:08

Francúzska televízia Canal Plus podľa bývalej svetovej tenisovej jednotky Rafaela Nadala prekročila medze, keď jeho a ďalších úspešných španielskych športovcov označila v epizóde satirického programu Les Guignols (Gumáci) za dopingových podvodníkov.

MADRID.

Desaťnásobný grandslamový víťaz sa pridal k protestným hlasom Španielskej tenisovej federácie aj španielskej vlády.

"Prvý raz je to humor, ale opakovaný fór už prekračuje isté medze," vyhlásil Nadal, ktorého si tvorcovia seriálu vzali na mušku po zverejnení rozhodnutia o dvojročnom treste za doping pre španielskeho cyklistu Alberta Contadora.

Karikatúra Malorčana s patrične nafúknutými svalmi na rukách a s čelenkou na hlave príde v spote autom na čerpaciu stanicu, ale namiesto benzínu vypije fľašu minerálky a potom sa do palivovej nádrže svojho vozidla vymočí. O chvíľu ho zastaví policajt pre rýchlu jazdu.

Na záver sa objaví nápis útočiaci na čestnosť španielskych športových úspechov "Španielski športovci. Nevíťazia náhodou" a okolo neho logá desiatich španielskych športových organizácií vrátane tenisovej.

"Organizácie nás musia brániť, pretože to nie je iba útok na mňa, ale na všetkých Španielov a na celý španielsky šport. A nerobí to iba Canal Plus. Sú tu aj ďalšie médiá, ktoré podsúvajú tvrdenia o tom, že španielski športovci nie sú čistí. Ide o ohováračskú kampaň susednej krajiny. S oveľa menšími zdrojmi sme totiž dokázali viac ako oni. Niečo robíme lepšie a nie je to zásluha tabletiek či injekcií. To vám môžem garantovať," uviedol Nadal, ktorý po pondelkovom rozsudku CAS vyjadril krajanovi Contadorovi podporu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Francúzski "gumáci" podľa Nadala zašli priďaleko