Francúz Rémy prestúpil do posledného tímu Premier League

Loic Rémy.
Loic Rémy. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. jan 2013 o 16:38

Odstupné v odhadovanej výške osem miliónov libier je najvyššie v histórii klubu Queens Park Rangers.

LONDÝN. Najslabší tím najvyššej anglickej futbalovej súťaže Queens Park Rangers získal na štyri a pol roka do svojich služieb francúzskeho reprezentanta Loica Rémyho.

Tréner Harry Redknapp mal vraj útočníka Olympique Marseille v hľadáčiku už ako kormidelník Tottenhamu.

Odstupné je neoficiálne 8 miliónov libier (9,6 milióna eur), podľa kormidelníka ide každopádne o najvyššiu sumu v histórii klubu.

Ešte počas víkendu sa takmer uskutočnil prestup Rémyho do Newcastlu United, ale Redknapp a majiteľ Tony Fernandes Rémyho ho dokázali presvedčiť, aby zmenil názor.

"Harry v tom hral kľúčovú rolu. Dlho som sa s ním a Tonym Fernandesom zhováral a bolo mi jasné, že ma naozaj chcú. Oni ma motivovali. Chcem sa tu zlepšiť. V tejto sezóne sa musíme udržať v súťaži, ale potom budú naše ciele smelšie. Po siedmich rokoch vo Francúzsku bol najvyšší čas postaviť sa pred novú výzvu v Premier League, najlepšej lige na svete," povedal 28-ročný Rémy.

Spokojný musí byť aj Redknapp. "Rémyho som často sledoval ešte z Tottenhamu. Vtedy za neho chceli približne 20 miliónov libier. Je to pre nás dobrá kúpa. Nedúfal som, že ho získame. Bol som za ním počas víkendu v Marseille a nevyzeralo to, že by ho nadchla naša ponuka. Prezident Tony Fernandes však odviedol kus roboty. Nevzdal sa a chlapec súhlasil, že príde k nám. Chcel ho aj Newcastle a šéf ich skautov Graham Carr sa nezvykne mýliť."

QPR sa zaujímajú aj o ďalšieho Francúza Yanna M'Vilu. Cena za stredopoliara Rennes sa pohybuje na úrovni 7 miliónov libier.

"Ten sa mi tiež vždy páčil. Má iba 22, pred pár rokmi hral proti Anglicku za francúzsku reprezentáciu a bol fantastický. Ešte vlani Rennes odmietlo 28 miliónov libier, ktoré za neho ponúkal jeden anglický klub. Spurs v auguste chceli zaplatiť 15 miliónov. Hráč má nejaké problémy mimo ihriska, ak sa nám ho podarí umravniť, bude posilou," povedal Redknapp.

Londýnčania po 22. kolách uzatvárajú tabuľku Premier League, získali iba 14 bodov. V januári už angažovali izraleského obrancu Tala Ben Haima.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Francúz Rémy prestúpil do posledného tímu Premier League