Hamšík odišiel, no navrhol nového trénera. Slovensko možno povedie Talian

Marek Hamšík ako hráč SSC Neapol.
Marek Hamšík ako hráč SSC Neapol. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Sportnet|17. jún 2022 o 15:05

Kto je druhý kandidát na trénera Slovenska?

BRATISLAVA. Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie zahraničný tréner. Potvrdil to aj prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii hovoril o plánoch A a B, nehovoril konkrétne mená ani podrobnosti o adeptoch na uvoľnený post reprezentačného trénera.

"Mená kandidátov nepoviem. Nebolo by to korektné," uviedol.

Podľa informácií Sportnetu je jedným z kandidátov Ivan Hašek, hoci Kováčik tvrdí, že s bývalým trénerom českej reprezentácie zatiaľ nerokoval.

Český kormidelník trénoval posledné desaťročie v exotických krajinách. „Vie o futbale viac ako päť českých trénerov dovedna," povedal o ňom pre Sportnet Ladislav Vízek.

Za druhým zahraničným menom by sa mal podľa informácií denníka Šport skrývať Francesco Calzona. Päťdesiattriročný Talian je bývalým asistentom trénera Maurizia Sarriho.

Spoločne trénovali v Empoli a následne v SSC Neapol, kde viedli aj Mareka Hamšíka. Práve bývalý kapitán Slovenska, ktorý pred pár týždňami ukončil reprezentačnú kariéru, mal zohrať pri jeho výbere dôležitú úlohu.

Calzona je držiteľom UEFA Pro licencie, naposledy sedel do februára 2021 na lavičke Cagliari Calcio pri Eusebiovi De Francescovi. Od leta je súčasťou realizačného tímu Luciana Spallettiho v Neapole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík odišiel, no navrhol nového trénera. Slovensko možno povedie Talian