Na zadnom kolese zlatého bicykla. Diváci vítali Sagana a ďalšie hviezdy

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|5. júl 2018 o 20:06

Pozrite si fotogalériu z predstavovania tímov pred sobotňajším štartom Tour de France 2018.

BRATISLAVA. Už o dva dni, v sobotu 7. júla 2018 sa začne 105. ročník najslávnejších cyklistických pretekov na svete Tour de France 2018.

Na štarte bude aj nemecký tím Bora-Hansgrohe, ktorý sa bude spoliehať najmä na trojnásobného majstra sveta Petra Sagana.

Vo štvrtok sa divákom počas oficiálneho predstavovania ukázali všetky tímy a ich jazdci. A Sagan opäť upútal - na pódium prišiel na zadnom kolese svojho bicykla.

Kým pri iných tímoch moderátor položil pár otázok jednému či dvom jazdcom, pri Saganovi urobil výnimku - dal mu do ruky mikrofón a požiadal ho, nech svoj tím predstaví sám.

Napokon sa slovenského cyklistu spýtal, aké sú jeho ciele na tohtoročnej Tour. "Prísť až do Paríža," s úsmevom odvetil Sagan.

Narážal na minulý ročník, z ktorého ho vylúčili už po 4. etape. Rozhodcovia vtedy označili šprint, pri ktorom po kontakte so Saganom nepríjemne spadol Mark Cavendish, za nebezpečný. A Slováka diskvalifikovali.

Neskôr aj Medzinárodná cyklistická únia, ktorá rozhodcov nominovala, uznala, že ich verdikt nebol správny.

Pozrite si najväčšie osobnosti Tour de France 2018 počas predstavovania tímov: fotogaléria

5.7.2018

Okrem Sagana sa fanúšikom počas predstavovania tímov v La Roche-sur-Yon ukázali aj ďalšie hviezdy pretekov - Marcel Kittel, Tony Martin, Rigoberto Uran, Nairo Quintana, Richie Porte či Chris Froome.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Na zadnom kolese zlatého bicykla. Diváci vítali Sagana a ďalšie hviezdy