Hokejista a slovenské vrchy. Ukázali medaily pre svetový šampionát

Medaily pre svetový hokejový šampionát.
Medaily pre svetový hokejový šampionát. (Autor: TASR)
Sportnet|10. apr 2019 o 11:15

Tímy dostali ďalšiu motiváciu.

BRATISLAVA. Medaily na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji na Slovensku sú už na svete.

Svetový šampionát sa pod Tatrami začne presne o mesiac 10. mája. Cenné kovy odovzdajú 26. mája 2019 v Bratislave po dueloch o 3. miesto a finálovom súboji.

Ich dizajn pochádza zo Slovenska, organizátori dostali voľnú ruku od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

"Museli sme dodržať dve podmienky. Jednou je zachovanie maximálnej veľkosti a hmotnosti, druhou to, že musia byť okrúhle. Možnosť mať medaily so slovenským motívom sme, samozrejme, využili," povedal riaditeľ organizačného výboru Igor Nemeček.

Predstavenie kolekcie medailí pre hokejové MS 2019 na Slovensku: fotogaléria

10.4.2019

Autor návrhu Peter Packaň ako hlavný motív zvolil postavu hokejistu a slovenské hory.

"Do návrhu som ich zakomponoval netradične - výrezom. Vďaka tomu je medaila napriek jej klasickému guľatému tvaru unikátny kúsok. Bolo to veľká výzva a skúsenosť. Verím, že sa medaily každému budú páčiť. Držať šampionátovú medailu je skvelý pocit.

Verím, že rovnako to budú prežívať aj hokejisti," povedal Packaň. Na každej z medailí budú tri slovenské štíty - Gerlachovský, Lomnický a Kriváň. Packaň pripravil dovedna osem návrhov a jeden z nich si vybrala IIHF.

Z každej medaily vyrobili 33 kusov. Jedna váži približne 350 gramov, celú kolekciu vyrazili v kremnickej mincovni. Vyrobili ich zo zliatiny medi a zinku, na záver ich upravili niklovaním, zlátením a patinovaním. "Chceli sme, aby medaily boli krásne. Rovnako si želáme, aby krásny bol aj celý šampionát," doplnil Nemeček.

V stredu v Bratislave prezentovali aj dizajn oblečenie pre hostesky, ktoré budú odovzdávať ocenenia pre najlepších hráčov. Autorkou návrhu je Lenka Sršňová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejista a slovenské vrchy. Ukázali medaily pre svetový šampionát