Kuzminová spomína na prvé slovenské Vianoce, napísala vyznanie

Zlatá radosť Kuzminovej.
Zlatá radosť Kuzminovej. (Autor: SITA)
Igor Dopirák|25. dec 2020 o 14:25

Na Slovensku je miláčikom fanúšikov.

BRATISLAVA. Hoci mal jej syn len niekoľko mesiacov, ruskí tréneri nevedeli pochopiť, prečo odmietla pozvánku na sústredenie a dala prednosť rodine.

V Rusku ju preto z reprezentačného tímu vyškrtli. V tom čase bol tamojší biatlon na vrchole, nemal núdzu o pretekárov.

Anastasia Kuzminová preto urobila náročné rozhodnutie - opustila rodnú krajinu a šla reprezentovať Slovensko.

Ako ukázal čas, bolo to dokonalé spojenie.

Bez stromčeka, darčekov a večere

"Včera uplynulo presne trinásť rokov, ako sme s manželom a šesťmesačným synom Jelisejom prišli na Slovensko, dva dni pred Vianocami," napísala Kuzminová v stredu večer na sociálnej sieti.

"Boli sme traja. Nová krajina, nový domov. Vtedy som si povedala, že sa chcem zoznámiť s tradíciami a zvykmi ľudí, ktorí tu bývajú," pokračovala trojnásobná olympijská šampiónka.

"Užívala som si niekoľko dní v 'rozprávkovej nálade', pretože som potrebovala nasávať slovenčinu cez televíznu obrazovku. Avšak začiatky vôbec neboli rozprávkové," priznala.

Kuzminovci nemali stromček, darčeky ani štedrovečernú večeru.

"Ale bolo to o nás. O tom, že sme spolu a sme šťastní tak, ako to má byť na Vianoce," priznala.

Olympijská šampiónka, majsterka sveta

Kuzminová počas trinástich rokov dosiahla po športovej stránke takmer všetko. Získala šesť medailí na olympijských hrách, z toho tri zlaté, stala sa aj majsterkou sveta a radovala sa tiež z troch malých glóbusov.

K úplnej spokojnosti jej chýba len veľký glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári, ktorý jej v ročníku 2017/2018 ušiel len o tri body.

"Čas rýchlo letí a veľa vecí v živote sa mení. Všetky spoločné roky na Slovensku zvládame v dobrom aj v zlom aj vďaka svokrovcom a našej slovenskej rodine a nám blízkym ľuďom, ktorých sme stretli na životnej ceste," priznala.

"Napĺňa ma pocit vďaky za všetko, čo zažívame a chuť podeliť sa o úsmev a pozitívnu energiu s každým, kto to potrebuje," dodala Kuzminová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Kuzminová spomína na prvé slovenské Vianoce, napísala vyznanie