Rozpačitý úvod, olympijské medaily, dráma v závere. Aká bola Kuzminovej sezóna

Olympijská medailistka v biatlone zo ZOH 2018 Anastasia Kuzminová počas tlačovej konferencie po jej návrate zo ZOH v Pjongčangu.
Olympijská medailistka v biatlone zo ZOH 2018 Anastasia Kuzminová počas tlačovej konferencie po jej návrate zo ZOH v Pjongčangu. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)
Igor Dopirák, Stanislava Ivánková|11. apr 2018 o 14:33

Pozrite sa, ako vyzerala sezóna slovenskej biatlonistky.

BRATISLAVA. Sezónu začala trochu rozpačito. Vo švédskom Östersunde na začiatku decembra najprv vynechala vytrvalostné preteky, a hoci v šprinte pri premiére v nedávno skončenej sezóne 2017/2018 skončila pätnásta, pokazila stíhacie preteky.

Urobila sedem chýb a obsadila až 36. miesto.

Lenže potom sa slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová naplno rozbehla. Čoraz častejšie končila na pódiových umiestneniach, formu potvrdila aj na februárových zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu, kde získala tri medaily.

Avšak ešte doteraz ju mrzia posledné kilometre z posledných pretekov sezóny v rodnom Ťumeni.

Kuzminová bežecky nezvládla záver pretekov s hromadným štartom a v celkovom hodnotení Svetového pohára skončila druhá, iba tri body za Fínkou Kaisou Mäkäräinenovou.

Napriek tomu nemá byť prečo nespokojná. Dosiahla celkový triumf v hodnotení šprintu aj stíhacích pretekov, vďaka čomu ako prvá Slovenka v samostatnej histórii získala krištáľové glóbusy.

Na agentúrnych fotografiách si môžete pozrieť, ako vyzerala sezóna Anastasie Kuzminovej.

Anastasia Kuzminová v biatlonovej sezóne 2017/2018: fotogaléria

21.12.2018

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rozpačitý úvod, olympijské medaily, dráma v závere. Aká bola Kuzminovej sezóna