Vypískali vlastného hráča. Je to reprezentant, nemôže byť taký zlý, reagoval tréner

Milan Ristovski v zápase Dunajská Streda - Trnava.
Milan Ristovski v zápase Dunajská Streda - Trnava. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|13. mar 2022 o 23:19

Trnava je v tomto roku stále bez víťazstva.

DUNAJSKÁ STREDA. Joao Janeiro zúril. Do konca zápasu ostávalo už len niekoľko sekúnd, no hráči Dunajskej Stredy namiesto taktického zdržovania loptu rýchlo rozohrali – a stratili.

Akoby portugalský tréner DAC predvídal následky tejto chyby, hosťujúci Spartak Trnava z posledného útoku vyrovnal. Krajské derby sa skončilo remízou 1:1.

Dvadsať striel

Presný zásah Milana Ristovského z nadstaveného času bol pre Trnavčanov mimoriadne dôležitý. Hoci stále sú v tomto kalendárnom roku bez víťazstva, vďaka vyrovnaniu si udržali druhé miesto v tabuľke aj deväťbodový náskok pred štvrtou Dunajskou Stredou.

„Trošku lepšie sa nám dýcha vzhľadom na Európu,“ priznal tréner Spartaka Michal Gašparík.

Trnavčania dali iba druhý gól v jarnej časti, v piatich zápasoch štyrikrát remizovali.

„Dostávame prvý gól a preto sa nám hrá ťažšie. V tých zápasoch, čo sme vyhrali, sme vždy dali my prvý gól a potom sa nám podarilo kontrolovať zápas aj bez lopty,“ hľadal príčiny menej priaznivých výsledkov Gašparík.

Spartak dominoval v MOL Aréne takmer vo všetkých aspektoch. Mal navrch v držaní lopty (61 %), zaknihoval dovedna dvadsať striel (domáci iba šesť), mal aj deväť rohov (domáci iba jeden).

Hostia boli celkovo aktívnejší, no v porovnaní striel na bránu už nebol taký diametrálny rozdiel: domáci mali tri, Trnavčania štyri.

„Trápili sme sa v koncovke,“ uznal tréner Gašparík. „Potrebovali sme minimálne jeden bod, ale počas zápasu som mal pocit, že by sme tu mali uhrať tri body,“ dodal.

Záchranca Ristovski

Milan Ristovski skóroval v najvyššej súťaži po deväťzápasovej odmlke. Naposledy rozvlnil sieť začiatkom novembra proti Liptovskému Mikulášu.

„Dlho sme mali dobrú formu, vo futbale sa stáva, že potom príde aj minikríza. Dnes si musíme brať ten bod,“ povedal spokojný strelec Spartaka.

„Zachránil nás v Košiciach, keď nám gólom zariadil postup v pohári. Teraz nám zachránil remízu. Verím, že ten gól mu pomôže,“ vravel na adresu 23-ročného útočníka zo Severnej Macedónie Gašparík.

Trpká príchuť prvého gólu

Za Dunajskú Stredu skóroval Norbert Balogh, ktorý prišiel na Žitný ostrov v zime a prvý raz nastúpil v základnej zostave. Svoj výkon vyšperkoval gólom – dlho sa zdalo, že víťazným.

Posledné sekundy pretrpel vysoký útočník už len na lavičke, ešte nie je v takej fyzickej forme, aby hral celé zápasy.

„Som veľmi sklamaný. Boli sme len pár sekúnd od víťazstva. Tri body sme už mali prakticky v hrsti,“ uviedol maďarský futbalista.

„Môj gól má takto trochu trpkú príchuť. Ak by sme vyhrali, bol by som nesmierne šťastný,“ dodal.

Keď v 58. minúte schádzal z ihriska, tréner Joao Janeiro ho objal. „V tom objatí bolo to, že mi dal šancu a ja som sa mu za to odvďačil. Veľmi ma mrzí, ako ten zápas napokon dopadol,“ vravel Balogh.

Piskot z tribún

Na tribúnach MOL Arény bolo v nedeľu 4668 divákov, viac ako na ostatných piatich štadiónoch dokopy.

Po skončení stretnutí sa však radoval iba sektor hostí. Domáci sklamane pískali.

Piskot z tribún však bolo počuť aj pred zápasom. Pri tradičnom predstavovaní tímov zareagovali na meno Sebastiana Nebylu fanúšikovia Dunajskej Stredy piskotom.

20-ročný stredopoliar je v očiach mnohých priaznivcov DAC najslabším článkom v tíme, napriek tomu v štyroch z piatich tohtoročných zápasov hral v základnej zostave.

„Vo futbale sa občas stane, že fanúšikovia nemajú nejakého hráča v obľube, ale ja sa naňho nemôžem sťažovať. Na ihrisku nechá krv a pot. Je to mladý hráč, no na druhej strane je to reprezentant do 21 rokov, takže nemôže byť až taký zlý,“ poznamenal Joao Janeiro.

Portugalský tréner nechcel komentovať posledné sekundy stretnutia, keď chybu svojho mužstva prežíval veľmi emotívne. „Čo sa udialo? O tom radšej nebudem hovoriť. Trnava tlačila do poslednej chvíle a dala gól,“ odvetil Joao Janeiro.

Tabuľka nadstavbovej časti - Fortuna liga

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
8
2
71:25
74
R
V
V
P
R
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
17
12
3
58:23
63
V
V
V
R
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
9
6
36:17
60
V
V
P
R
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
12
10
10
39:37
46
P
P
R
V
V
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
10
9
13
34:46
39
P
P
R
R
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
8
10
14
43:52
34
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Vypískali vlastného hráča. Je to reprezentant, nemôže byť taký zlý, reagoval tréner