Erik Jendrišek má nový klub, aj po konci v Nitre zostáva vo Fortuna lige

Erik Jendrišek.
Erik Jendrišek. (Autor: facebook/FC Nitra)
Sportnet|13. júl 2021 o 15:50 (aktualizované 13. júl 2021 o 16:45)

Skúsený zakončovateľ bude pokračovať v AS Trenčín.

TRENČÍN. Bývalý slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek má nový klub. Po tom, ako sa v minulej sezóne FC Nitra nezachránil v najvyššej súťaži a klub pre finančné problémy nevyplácal hráčom mzdy, skončili viacerí futbalisti bez zmluvy.

Tridsaťštyriročný kapitán Nitry bol medzi hráčmi, ktorí napokon podali výpoveď. S klubom sa rozlúčil až v polovici júla príspevkom na sociálnej sieti.

„Kapitán opúšťa loď posledný. Držím palce klubu FC Nitra, aby sa znovuzrodil a hlavne našiel ľudí, ktorým na klube záleží, pretože Nitrička si to zaslúži," napísal Jendrišek na Instagrame.

Útočník so skúsenosťami z nemeckých klubov Hannover, Kaiserslautern, Schalke, Freiburg či Cottbus však zotrvá v najvyššej slovenskej súťaži. Opäť to však nebude Ružomberok, ktorého je odchovancom.

Kroky Jendriška smerujú do Trenčína, s ktorým bol v kontakte už v zime pred príchodom na Slovensko z gréckeho Volosu.

Klub predpovedá jeho príchod príspevkom na sociálnej sieti, v ktorom Jendrišek strieľa pamätný gól do siete Česka v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta 2010.

Jendrišek a AS Trenčín sa dohodli na kontrakte do konca nasledujúcej sezóny. 

"Pocity sú veľmi príjemné. Dostalo sa mi pekného privítania od vedenia klubu i v šatni. Chcem tu odovzdávať skúsenosti, podporiť mladších hráčov a ukázať im cestu. Samozrejme by som rád pomohol výkonmi a užil si futbal po nevydarenom polroku v Nitre," povedal Jendrišek v rozhovore pre klubovú televíziu.

Jendrišek má za sebou pestrú medzinárodnú kariéru. Okrem spomenutých nemeckých klubov a Volosu pôsobil aj v poľskej Cracovii či gréckom Xanthi, na Slovensku hral aj za Spartak Trnava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Erik Jendrišek má nový klub, aj po konci v Nitre zostáva vo Fortuna lige