Liptákom chýbalo šťastie, Trnava odchádza z Ružomberka sklamaná

Momentka zo zápasu Michalovce - Liptovský Mikuláš.
Momentka zo zápasu Michalovce - Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
Sportnet|21. aug 2021 o 19:52 (aktualizované 21. aug 2021 o 20:54)

Pozrite si dnešné výsledky.

BRATISLAVA. Futbalisti Michaloviec zvíťazili v sobotňajšom zápase 5. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Liptovským Mikulášom 2:1.

Zemplínčania mali v zápase hernú prevahu a napokon potvrdili úlohu mierneho favorita. V prvom polčase síce ešte gól nepadol, ale po zmene strán dvakrát inkasoval brankár Dominik Sváček. 

V 51. minúte ho strelou z vnútra šestnástky prekvapil Wisdom Kanu a o dvadsať minút neskôr sa blysol domáci kapitán Igor Žofčák. V nadstavenom čase hostia už len kozmeticky upravili skóre zásluhou Jakuba Šveca. 

Od 90. minúty absolvoval ligový debut útočník Michaloviec Zoran Zahradník, ktorý sa stal vo veku 16 rokov a dva dni druhým najmladším hráčom v histórii najvyššej súťaže. O deň skôr debutoval v sezóne 2006/07 Andrej Rendla. 

Michalovce zaznamenali druhé domáce víťazstvo v sezóne a bodovo sa dotiahli na šiestu Senicu či na piatich futbalistov z Ružomberka. Tí v aktuálnom ročníku stále neprehrali, ale zo štyroch zápasov vyhrali len jeden.

V domácom dueli proti Trnave remizovali 0:0, no veľmi ich mohla mrzieť situácia zo štvrtej minúty, keď Adam Brenkus nepremenil penaltu. 

Zverenci Petra Struhára prepásli ďalšiu šancu na zisk troch bodov. V predošlom dueli v Trenčíne mali viacero šancí, ale domov si odniesli len bod. 

Proti Trnave mali v závere aj šťastie, keď Bukata trafil brvno. 

Zaujímavosťou je, že Ružomberok neskóroval proti Spartaku už v treťom domácom dueli v sérii. Predošlé dva prehral najtesnejším rozdielom 0:1. 

Fortuna liga - 5. kolo:


Ružomberok - Spartak Trnava 0:0

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Kto by dal gól, ten by dnes vyhral. Začiatok zápasu sme boli lepší, v prvom polčase sme si vytvorili tri šance, hosťujúci brankár podržal svoj tím. Celý týždeň sme sa pripravovali na Trnavu, vedeli sme o jej silných stránkach.

Úvod druhého polčasu bol vyrovnaný. Čas plynul, my sme nedotiahli brejkové situácie na polovici ihriska. Ľahko, nekvalitou sme strácali lopty a tým pádom sme sa nedostávali do finalizácie. V závere mali hostia šance a veľmi dobrý Krajčírikov zákrok nám zachránil bod."

Michal Gašparík, ml., tréner Trnavy: "Snažili sme sa prísť pripravení, aby sme si odniesli tri body, čo sa nám nepodarilo, čiže sme sklamaní. V prvom polčase sa hralo hore – dole, bolo dosť strát, pričom my sme nemali potrebnú kvalitu v krídelných priestoroch, aby sme dotiahli naše kombinácie.

V druhej polovici sme mali viac šancí, tlačili sme sa do víťazstva, no napokon sa od nás odvrátilo aj šťastie, keď od brvna sa lopta odrazila pred čiaru. Už som videl video a mal byť pokutový kop, lebo tejto situácii predchádzala ruka."

Michalovce - Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0)

Góly: 51. Kanu, 71. Žofčák - 90.+3 Švec

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Marek Ondrík, asistent trénera MFK Zemplín Michalovce: "Pre nás to bol ťažký zápas, pretože sme po troch prehrách súrne potrebovali body, aby sme sa nedostali ešte pod väčší tlak. Súper ukázal svoju silu, bol nebezpečný najmä z brejkov. Zachytili sme úvody polčasov, čo bolo dôležité. Teší nás zisk troch bodov. Chlapci odviedli maximum, hoci sa nevyhli chybám."

Marek Petruš, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš: "Prehrali sme po našom najlepšom výkone v sezóne, takže som smutný. Dnes sa od nás odklonilo šťastie, ale domácim gratulujem k víťazstvu. Myslím si, že sme neboli horšie mužstvo, ale na to sa nehrá. Ideme ďalej, no myslím si, že tieto stratené body nás ešte budú trápiť. Naše mužstvo som pochválil za predvedenú hru, ale v lige sa hrá o body a tie sme dnes nezískali."

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Liptákom chýbalo šťastie, Trnava odchádza z Ružomberka sklamaná