Slovan mohol oslavovať titul, zmaril mu to však jeho najlepší strelec

ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda.
ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda. (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)
Sportnet,TASR |9. máj 2021 o 19:58 (aktualizované 9. máj 2021 o 21:07)

Nitra prehrala so Sereďou.

BRATISLAVA. Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v šlágri 8. kola nadstavby Fortuna ligy 2020/2021 na ihrisku Slovana Bratislava 1:0.

Hráči Slovana nevyužili šancu získať rekordný jedenásty majstrovský titul v ére samostatnosti, zabezpečila by im ho aj remíza. O triumfe DAC-u rozhodli v 77. minúte Marko Divkovič.

V 85. minúte mohol streliť Slovan vyrovnávajúci gól, ktorý by znamenal zisk majstrovského titulu. Obranca Vernon De Marco hlavičkoval po rohovom kope.

Lopta po jeho zakončení smerovala do siete, ale na bránkovej čiare ju doťukol do brány Rafael Ratao. Najlepší strelec Slovana stál v momente prihrávky v ofsajde.

Dunajská Streda stiahla náskok Slovana na štyri body. V predposlednom 9. kole sa DAC predstaví na ihrisku Trenčína, Slovan v Zlatých Moravciach.

V skupine o záchranu Nitra nestačila na Sereď na domácom trávniku 0:1.

Fortuna liga - skupina o titul - 8. kolo


Slovan Bratislava - Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 77. Divkovič

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Darko Milanič, tréner Slovana: "Zaslúžili sme si viac. Do tridsiatej minúty sme si vytvorili veľa šancí, mali sme v ich skórovať. Bol to zápas proti tímu, ktorý sa snažil brániť v strednom bloku napriek tomu sme boli nebezpeční. Chýbalo nám trochu šťastia. Inak sme hrali dobre. Mužstvo je smutné, ale sme pripravení o týždeň rozhodnúť o titule."

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Sme veľmi šťastní, že sme zvíťazili, Slovan má kvalitný tím. Pred zápasom sme si hovorili, že budeme potrebovať individuálnu kvalitu, kolektívny výkon a aj šťastie. To nám napokon fungovalo. Za to, že sme dokázali dobre reagovať, sme si víťazstvo zaslúžili. Máme definitívne istotu druhého miesta, splnili sme cieľ.

Fortuna liga - skupina o udržanie - 8. kolo


Nitra - Sereď 0:1 (0:1)

Gól: 42. Iván

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Michal Ščasný, tréner FC Nitra: "Zápas sa mi hodnotí veľmi zle. Toto bol náš najlepší zápas od nášho príchodu. Hrali sme vo veľkej intenzite. Dostali sme však nepochopiteľný gól. Máme štandardku a odrazu prehrávame 0:1. Nevyužili sme šance ktoré sme mali a bohužiaľ sme prehrali."

Gergely Geri, tréner ŠKF Sereď: "Sme šťastní, že sme dokázali zvíťaziť. Od prvej minúty sme boli veľmi nervózni. Dôležitosť zápasu nám zväzovala nohy. Robili sme ľahké chyby, ľahké straty lopty.

Gól nás trochu upokojil. V druhom polčase sme súperovi prenechali stred poľa, hlboko sme sa bránili. Báli sme sa o výsledok. Nakoniec sme to ubránili a umnou hrou sme súpera do väčšej šance nepustili. Najdôležitejšia vec je, že sme získali 3 body a zachránili sa."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan mohol oslavovať titul, zmaril mu to však jeho najlepší strelec