Historický úspech. Lido zvládlo bratislavské derby a získalo premiérový titul

Hráči ŠK Lido Bratislava oslavujú historický titul.
Hráči ŠK Lido Bratislava oslavujú historický titul. (Autor: Facebook / SZFB)
Sportnet|21. apr 2024 o 20:38

V sérii zvíťazilo 3:1 na zápasy.

Finále play-off extraligy mužov - 4. zápas

Tsunami Záhorská Bystrica - ŠK Lido Prírodovedec Bratislava 4:5 (2:4, 1:1, 1:0)

Góly: 14. Banga, 20. Kovaľ, 24. Šifra, 56. Bujna - 3. a 13. Nôta, 3. Kopecký, 17. Steller, 25. Gažík, 221 divákov.

/konečný stav série: 1:3, Lido získalo titul/

BRATISLAVA. Florbalisti Lido Bratislava sa stali víťazmi slovenskej extraligy. Vo finálovej sérii proti Tsunami Záhorská Bystrica zvíťazili 3:1 na zápasy.

Aj keď oba kluby hrajú v jednej hale v Záhorskej Bystrici, rozdiel bol v počte fanúšikov. V prvých dvoch dueloch figurovalo Lido ako domáci tím a pred väčšinou svojich priaznivcov nepripustil zaváhanie.

V prvom zápase zvíťazili 5:1, v tom druhom roztočili gólový hurikán a vyhrali 11:7. Jedinú prehru v sérii zaznamenali v treťom zápase, keď neudržali stav 3:2 a prehrali 3:6.

V poslednom zápase sezóny dopustili menšiu drámu. Aj keď už vyhrávali 4:1, Tsunami sa dotiahlo na 3:4. Majstrovský, piaty gól strelil v 25. minúte Ondrej Gažík.

"Finálová séria bola veľmi vyrovnaná. Prakticky sme očakávali, že to nebude súboj zadarmo. Je to bratislavské derby, emócie išli hore.

Prvý víkend nám vyšiel na výbornú, ten druhý sa na nás súper veľmi dobre pripravil. Som rád, že teen posledný zápas sa podaril," povedal o finálovej sérii tréner majstrov Jakub Horecký.

Ako ďalej dodal, hráči si to zaslúžili a dosiahli vrchol. "Hodiny driny sa ukázali na ihrisku. Som na nich hrdý, verím, že partia sa neroztrhá a budeme v nej pokračovať aj v ďalšej sezóne," zhodnotil celú sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Historický úspech. Lido zvládlo bratislavské derby a získalo premiérový titul